Dan Petrescu numește selecționerul ideal pentru calificarea României la Campionatul Mondial

Dan Petrescu numește selecționerul ideal pentru calificarea României la Campionatul Mondial

Dan Petrescu, actualul antrenor al celor de la CFR Cluj, a vorbit despre postul de selecționer al naționalei României, unul care poate rămâne vacant în scurt timp, dacă Edi Iordănescu va dori să părăsească cârma naționalei.

România s-a întors cu capul sus de la EURO 2024, acolo unde a atins optimile de finală, fiind eliminată de către Olanda, scor 0-3. Contractul dintre selecționerul Edi Iordănescu și FRF este scadent la finalul lunii iulie.

Întrebat la o conferință de presă cine este antrenorul ideal pentru naționala României, în scopul acesteia de a se califica la Cupa Mondială din 2026, Petrescu a fost foarte tranșant: "Iordănescu a făcut lucruri fantastice la echipa naţională, mie mi se pare că toată ţara este unită în jurul lui. Ceea ce mă bucură foarte mult. Au făcut o echipă naţională de care suntem toţi mândri, a făcut un spirit, vorba lor 'generaţia de suflet', care se potriveşte perfect.

ADVERTISING

Cred că este omul cel mai măsură să continue. Nu mă aşteptam, dar el ştie cel mai bine. Eu nu mă aşteptam să nu rămână, pentru că a făcut o treabă excelentă şi cred că ar putea să califice echipa şi la Cupa Mondială. Cred că ar fi nevoie de un antrenor cu experienţă, chiar dacă nu am nimic cu antrenorii tineri. Dar nu văd un antrenor tânăr la echipa naţională, văd un antrenor cu experienţă. Dar eu în continuare sper ca Edi să continue, pentru că merită şi echipa naţională are nevoie de el acum", a spus Petrescu la conferința de presă oficială de dinaintea jocului cu Rapid din Liga 1, de sâmbătă seara, ora 22.

ADVERTISING

CFR Cluj a început foarte bine campionatul, câștigând în prima etapă cu 3-2 în fața lui Dinamo.

După EURO 2024, Edi Iordănescu a dat de înțeles că va pleca de la cârma echipei naționale.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!