Cum explică Simone Inzaghi eșecul lui Inter din finala Champions League

Cum explică Simone Inzaghi eșecul lui Inter din finala Champions League

Antrenorul echipei Inter Milano, Simone Inzaghi, şi-a exprimat regretul pentru eşecul din finala Ligii Campionilor cu Manchester City (0-1), dar a ţinut să-şi felicite jucătorii pentru meciul făcut, relatează AFP.

„Noi avem regrete pentru că este o înfrângere şi este cel mai rău lucru în sport. Dar trebuie să-i felicit pe jucătorii mei, ei trebuie să fie mândri de campania lor şi meciul din această seară. Nu am meritat să pierdem, Inter a jucat o mare finală”, a spus Inzaghi.

"Pentru suporteri, de asemenea, aş vrea să-i strâng în braţe unul câte unul. Ei au fost minunaţi în fiecare moment al sezonului, chiar şi atunci când a fost dificil. Ar fi fost genial să împărtăşesc acest titlu cu ei, învingând cea mai bună echipă din lume. La conferinţa de presă dinaintea meciului, eu am spus că nu aş schimba jucătorii mei pentru nimic în lume, iar în seara asta aţi înţeles de ce", a adăugat Inzaghi.

ADVERTISING

"Această decepţie ne poate ajuta să creştem mai mult. Să joci o finală cu un astfel de adversar...Am şutat în bara transversală, balonul era să treacă linia la o altă ocazie, la câţiva milimetri. Dar, uneori lucrurile se întâmplă în acest fel. Dar, încă o dată, jucătorii mei pot fi mândri de ei după meciul pe care l-au făcut", a conchis Inzaghi.

Manchester City a câştigat în premieră trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Inter Milano cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, în finala desfăşurată pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul.

ADVERTISING

City a reuşit să scrie istorie, după ce în 2021 a pierdut prima finală jucată în Champions League, 0-1 cu Chelsea.

Golul spaniolului Rodri a făcut diferenţa într-o finală în care echipa antrenată de Guardiola a evoluat crispat, apăsată de miza meciului.

Guardiola şi-a trecut în palmares a treia sa Ligă a Campionilor, după cele câştigate în 2009 şi 2011 cu FC Barcelona.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!