CSM București învinge SCM Râmnicu Vâlcea

CSM București învinge SCM Râmnicu Vâlcea

CSM Bucureşti, cu mari probleme de lot, din cauza accidentărilor şi a infectării cu COVID-19, a câştigat derby-ul campionatului cu SCM Râmnicu Vâlcea, cu 27-22 (11-9), joi seara, Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, în etapa a 10-a a Ligii Naţionale de handbal feminin.

CSMB, fără antrenorul principal Adrian Vasile (şi el pozitiv la COVID-19), a avut 12 jucătoare pe foaia de meci, dintre care două junioare, dar şi-a demonstrat valoarea şi experienţa, în timp ce echipa vâlceană a greşit foarte mult, a ratat enorm, precipitându-se în multe situaţii.

ADVERTISING

''Tigroaicele'' au reuşit a zecea victorie din tot atâtea partide, în timp ce SCM a suferit a doua înfrângere din acest sezon intern.

Prima repriză a fost una echilibrată, deşi echipa vâlceană a avut la un moment dat un avans de trei goluri, 7-4, însă la CSM Bucureşti a intrat la pauză cu avantaj pe tabelă (11-9), după ce a înscris patru goluri consecutive.

Echipa condusă de pe bancă de secundul Iulia Curea s-a desprins decisiv în debutul părţii secunde, la 14-10, iar apoi a condus cu 17-12. SCM a încercat cu disperare să se apropie pe tabelă, a fost la două goluri la un moment dat, dar echipa bucureşteană a profitat pe final de erorile făcute de adversare şi s-a impus clar, cu 27-22.

ADVERTISING

Pentru CSM, la care portarul Jelena Grubisic a avut o prestaţie remarcabilă, au marcat Cristina Neagu 7 goluri, Crina Pintea 6, Laura Moisă 5, Barbara Lazovic 4, Siraba Dembele 3, Carmen Martin 2.

Golurile vâlcencelor au fost reuşite de Evgenija Minevskaja 6, Asma Elghaoui 5, Kristina Liscevic 3, Cristina Florica 3, Marta Lopez 3, Maren Aardahl 2.

Cele două formaţii se vor înfrunta şi în optimile de finală ale Ligii Campionilor, luna viitoare.

Surpriza zilei a fost realizată de CSU Cluj-Napoca, ultima clasată, care a învins-o pe CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud cu scorul de 25-24 (14-17), golul primei victorii din acest campionat fiind reuşit în min. 57 de Paula Cordoş. Ioana Necula a marcat 9 goluri pentru ''U'', Diana Lazăr a reuşit 5, iar Raluca Nicolae şi Paula Cordoş, câte 4. De la Gloria s-au remarcat Diana Ilina şi Laura Pristăviţa, cu câte 5 goluri fiecare.

ADVERTISING

În alte partide, CS Activ Prahova Ploieşti a remizat cu CSM Galaţi, 25-25 (5-9), iar SCM Gloria Buzău a trecut de HC Zalău cu 27-26 (15-10).

Clasament:
1. CSM Bucureşti 30 puncte (10 jocuri)
2. CS Minaur Baia Mare 25 p (10 j)
3. SCM Râmnicu Vâlcea 21 p (9 j)
4. SCM Gloria Buzău 19 p (9 j)
5. CS Măgura Cisnădie 16 p (10 j)
6. CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud 15 p (10 j)
...

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇