Cristian Tudor Popescu, îngrijorat după eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros: Ce a remarcat

Cristian Tudor Popescu, îngrijorat după eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros: Ce a remarcat

„Simona Halep joacă pe un teren mai îngust decât terenul real, pentru că riscă prea puțin”, a remarcat Cristian Tudor Popescu după eliminarea suferită de tenismena română în turul doi de la Roland Garros.

Jurnalistul spune că n-a văzut-o niciodata pe Simona într-un astfel de moment.

"A fost apăsător, una dintre înfrângerile cele mai întristătoare ale Simonei, pentru că e important și cum pierzi, nu numai că ai pierdut. Simona, din păcate, nu a reușit să facă schimbarea pe care o așteptam în acest an, în colaborare cu Patrick Mouratoglou. Speram să revină la jocul din prima jumătate a anului 2018, când a făcut finală la Australian Open și a reușit să câștige la Roland Garros, adică să joace cu inițiativă și să își extindă aria loviturilor către linii", a spus Cristian Tudor Popescu într-o intervenție la Pro Arena.

ADVERTISING

"Ea joacă acum, dacă trasăm imaginar, pe un teren mai îngust decât terenul real, pentru că riscă prea puțin. Nu schimbă direcția prima, nu își asumă lovituri decisive, riscante, dar care pot să aducă winnere. Halep a ales, spre uimirea și mâhnirea mea, să se așeze între: nici în față, nici în spate. S-a așezat în 'no man's land', de unde trebuia să lovească mereu de deasupra umărului, o lovitură care nu îți permite să imprimi forță și adâncime mingii. Lipsa de luciditate a atins un maxim în atacul de panică. N-am văzut-o niciodată pe Simona Halep în poziția ghemuită, cu fruntea proptită în cotorul rachetei. Nu am văzut-o niciodată într-un astfel de moment de cădere psihică. N-am cum să fiu optimist, pentru că e vorba de jocul practica", a adăugat gazetarul.

ADVERTISING

Simona Halep a fost eliminată în turul doi al Openului Franței, fiind învinsă în trei seturi de Qinwen Zheng, scor 6-2, 2-6, 1-6.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!