Confuzie de necrezut înainte de play-out. LPF și FRF nu se pun de acord asupra unei reguli, iar programul este în aer

Confuzie de necrezut înainte de play-out. LPF și FRF nu se pun de acord asupra unei reguli, iar programul este în aer

O confuzie rar întâlnită are loc în fotbalul românesc cu doar o zi până la terminarea sezonului regular și doar o săptămână până la începerea fazelor finale ale actualei stagiuni, fazele de play-off și play-out.

Așadar, țintarul final al play-out-ului este și acum în aer din cauza unei dispute între FRF și LPF. Ce se întâmplă practic? Există o dispută între Rapid și UTA în acest moment, cu arădenii convinși că ei trebuie să termine în fața bucureștenilor la final de sezon.

Și asta pentru că UTA amintește de o modificare făcută în ședința Comitetului Executiv din 2021, conform căreia departajarea nu se mai face în funcție de golurile marcate în deplasare.

UTA și Rapid au terminat la egalitate, cu 40 de puncte. Dar cine va termina pe 8, iar cine pe 9? Aradul se bazează pe decizia fixată de FRF, prin care criteriul de departajare cu privire la numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe a fost abrogat.

ADVERTISING

Totuși, LPF crede că decizia luată pe 27 iunie nu a fost însă actualizată în ROAF. Și că în acest moment, din punctul de vedere al Ligii, Rapid ar termina peste UTA, căci criteriul de departajare citat mai sus, referitor la golurile din deplasare, ar fi încă valabil, scrie cotidianul Gazeta Sporturilor.

Dacă UTA va încheia peste Rapid, așa cum poate ar fi normal, programul din etapa 1 de play-out ar arăta așa:

FC Argeș/FC Botoșani - Gaz Metan
UTA - Clinceni
Rapid - Dinamo
Sepsi - Mioveni
Chindia - FCU Craiova

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”În conformitate cu CEX-ul FRF din data de 27 iunie 2021, criteriul de departajare cu privire la numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe a fost abrogat. Echipa noastră termină astfel sezonul regulat pe locul 8, iar în weekend aşteptăm vizita celor de la Academica Clinceni”, apare și într-un comunicat oficial de presă emis de cei de la UTA.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!