Rușii ar urma să înființeze o nouă competiție de fotbal, după excluderile în masă. Roman Abramovich ar putea finanța proiectul - presă

Rușii ar urma să înființeze o nouă competiție de fotbal, după excluderile în masă. Roman Abramovich ar putea finanța proiectul - presă

După excluderile în masă dictate de UEFA și FIFA, toate echipele din Rusia și Belarus au fost înlăturate pe toată perioada războiului din Ucraina din toate competițiile inter-cluburi sau cele internaționale.

Iar patronul de la Chelsea, sau fostul patron după cum el însuși a declarat, Roman Abramovich ar avea o idee, și anume aceea de a înființa o nouă competiție, denumită Liga Continentală de Fotbal.

Presa rusă scrie acum de planurile lui Abramovich, în legătură cu crearea Ligii Continentale de Fotbal, destinată echipelor de club.

ADVERTISING

Naționala Rusiei a fost exclusă, de exemplu, din barajul pentru Cupa Mondială din 2022, din Qatar, în timp ce Spartak Moscova a fost scoasă din optimile UEFA Europa League.

Abramovich vrea să inventeze acum o nouă competiție, după ce va reuși să vândă Chelsea Londra, de teamă că Marea Britanie îi va confisca bunurile.

În această Ligă Continentală ar urma să participe echipele apropiate de Rusia, dar nu numai, vorbim de China, Serbia, Israel (n.r.: Abramovich are şi paşaport israelian), Bulgaria, Belarus, Kazahstan sau Finlanda.

ADVERTISING

Această competiție s-ar face cu ajutorul a mai mulți oameni de afaceri din Rusia și China, dar și prin mai mulți sponsori care vor contribui.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!