Ce sumă de bani și-a asigurat deja Dinamo București după promovarea în Liga 1

Ce sumă de bani și-a asigurat deja Dinamo București după promovarea în Liga 1

Dinamo București a reușit revenirea în prima ligă din România după doar un an de absență și de exil în liga secundă, iar acum deja și-a asigurat o sumă importantă de bani.

Această revenire în fotbalul poate însemna relansarea pe plan sportiv, dar mai ales economic pentru Dinamo, o grupare cu atât de multe probleme financiare în ultimii ani..

Astfel, dinamoviștii și-au asigurat minimum 970.000 de euro numai din drepturile TV, cota alocată nou-promovatelor, pentru un nou sezon ce va începe din data de 15 iulie 2023, scrie Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING

Dinamo are însă foarte multe datorii, de peste 8 milioane de euro, fiind într-o stare de insolvență din iunie 2021, deci de fix 2 ani. Iar această promovare pe plan sportiv, trebuie dublată obligatoriu și de aprobarea la nivelul instanțelor judecătorești a planului de reorganizare modificat, prin care se încearcă ștergerea a unor datorii în valoare de 5 milioane de euro.

În teorie, acest plan de reorganizare ar putea fi aprobat abia în luna septembrie. Noii acționari majoritari de la Dinamo iau în calcul ieșirea din insolvență în 2024, iar în 2026 să se facă deja debutul pe o nouă arenă. Iar pentru a putea face transferuri, oficialii lui Dinamo speră să convingă FIFA să ridice interdicția pe care o are la transferuri, până la începutul  lunii iulie. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dinamo a trecut la barajul de promovare de FC Argeș, după 6-1 în tur și o înfrângere în returul de la Mioveni, scor 2-4.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!