Ce spune statistica după ce Farul Constanța a terminat pe primul loc în sezonul regulat din Superligă

Ce spune statistica după ce Farul Constanța a terminat pe primul loc în sezonul regulat din Superligă

Farul Constanța a câștigat sâmbătă seara cu Rapid pe teren propriu, scor 2-1, iar la finalul sezonului regulat din Liga 1 va fi pe primul loc, indiferent de ce va face și CFR Cluj în ultima rundă.

Așadar, gruparea lui Gică Hagi va intra ca lider în play-off, unde se vor disputa 10 etape, 5 runde tur și retur între primele 6 clasate. Marinarii au ajuns la borna 64 în clasament, ceea ce înseamnă că vor aborda play-off-ul cu 32 de puncte. Iar toate statisticile le dau speranțe dobrogenilor că vor bifa un nou titlu în panoplie.

REZUMAT | Farul - Rapid 2-1. Gafa lui Moldovan îi îngroapă pe giuleșteni, Hagi rămâne lider

Și asta din pricina că din momentul în care a fost implementat acest sistem de play-off, din sezonul 2015/2016 mai exact, cu o singură excepție, echipele care au terminat primele sezonul regulat au devenit și campioanele României la finele ediției.

ADVERTISING

Superliga: Prima etapă din play-off va programa două derbiuri incendiare

Singurul sezon de care discutăm e cel 2020/2021, în care FCSB intra ca lideră în play-off, la un punct peste CFR Cluj, dar avea să piardă dramatic titlul în ultima etapă. În rest, și Astra, și Viitorul, dar apoi și CFR Cluj au dominat play-off-urile în care au intrat ca lidere.

Așadar, există o regulă nescrisă care spune că echipa care intră de pe primul loc în play-off este echipa care va cuceri și trofeul de campioană la finalul ediției.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!