Ce spune Pan Zhanle despre David Popovici, la două săptămâni după ce a spulberat recordul mondial la Jocurile Olimpice

Ce spune Pan Zhanle despre David Popovici, la două săptămâni după ce a spulberat recordul mondial la Jocurile Olimpice

Înotătorul chinez Pan Zhanle, campion olimpic în proba de 100 de metri liber, a vorbit acum despre românul David Popovici, campionul de la 200 de metri, la două săptămâni distanță de la proba în care a spulberat recordul mondial.

Chinezul de 20 de ani a stabilit un timp uluitor, de 46.40 de secunde, în cursa în care românul David Popovici a terminat pe locul 3. Rememorând acea cursă magică, Zhanle a declarat faptul că a stat pe parcursul celor două lungimi de bazin foarte nervos, căci nu îl putea vedea pe Popovici și deci nu știa la ce să se aștepte de la român.

ADVERTISING

„Când respiram pe partea stângănu puteam să văd prima, a doua, a treia bandă când mă întorceam, mai ales pe David Popovici și Guiliano, care sunt înotători de top. Eram destul de nervos, am încercat să dau totul până la capăt pentru că nu îi puteam vedea până când nu ajungeam la final.

WORLD RECORD BROKEN! 🫨 | Men's Swimming 100m Freestyle Highlights | #Paris2024

M-am relaxat abia când am atins marginea. Mi-am spus înainte de cursă că nu trebuie să am emoții sau presiune, că nu contează ceea ce am făcut înainte atâta timp cât voi da tot ce pot”, a declarat Pan Zhanle pentru televiziunea națională chineză, CGTN.

ADVERTISING

Pan Zhanle a cucerit 3 medalii olimpice la Paris. Chinezul a luat aurul în proba „regină”, de 100 de metri liber, în care David Popovici s-a clasat pe 3, și apoi a contribuit decisiv şi la medaliile de la ştafetă ale Chinei. Cu Pan Zhanle în echipă, China a cucerit aurul în proba de ştafetă 4 x 100 metri liber masculin şi argintul în proba de ştafetă 4 x 100 metri mixt masculin.

D.A.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇