Ce spun Horia Tecău și Marius Copil despre înfruntarea cu Spania lui Rafa Nadal din Cupa Davis: „Nu mergem acolo să facem figurație!”

Ce spun Horia Tecău și Marius Copil despre înfruntarea cu Spania lui Rafa Nadal din Cupa Davis: „Nu mergem acolo să facem figurație!”

România va înfrunta Spania lui Rafa Nadal în luna martie 2022, într-un meci de baraj pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis de anul viitor.

Iar misiunea pare una infernală, chiar și cu o Spanie fără Nadal, în deplasare, noi având o echipă în care doar Marius Copil și Horia Tecău contează.

Horia Tecău va mai evolua și în acest ultim meci de baraj, deși practic retragerea lui a avut loc oficial la partida cu Peru, din ultimul play-off, de la Cluj-Napoca.

„E de menționat că pentru echipa de Cupa Davis a României e o performanță această calificare pentru meciul de baraj. Ultima dată când am fost în această etapă a Cupei Davis a fost în 2011. Am luat decizia de acum câțiva ani să ne dedicăm Cupei Davis. Nu aveam voie să facem greșeli, trebuia să ne prezentăm într-o formă bună.

ADVERTISING

Nu mergem acolo să facem figurație, ne dorim să câștigăm. Trebuie să ne gândim și la asta. Meciurile de Cupa Davis sunt ceva special. Pentru mine a fost o mare motivație și o mare inspirație să particip la astfel de meciuri”, a punctat Horia la emisiunea „Așii Tenisului” de la Digi Sport.

Spania are șase trofee în Cupa Davis, ultimul în 2019, chiar la Madrid, cu Rafa Nadal pe teren, acum pe locul 5 ATP.

”Mă bucur foarte mult că am ajuns în punctul ăsta, am avut de tras mulți ani. Am jucat cu multe echipe și am avut o presiune mare pe noi. Mă bucur să avem adversari de așa nivel, sperăm să se joace cu public. Avem mulți români în Spania și îi așteptăm să vină, să ne susțină și sper să iasă niște meciuri frumoase”, a spus și Marius Copil, la aceeași emisiune mai sus citată.

ADVERTISING

4-5 martie vor fi cele două zile ale întâlnirii cu Spania din deplasare, meci în care România are ca miză intrarea în elita mondială a celor mai bune 16 echipe de tenis din lume.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!