Mesajele transmise de Simona Halep și Rafael Nadal după moartea marelui Manolo Santana

Mesajele transmise de Simona Halep și Rafael Nadal după moartea marelui Manolo Santana

Legendarul tenismen spaniol Manolo Santana a încetat din viață sâmbătă la 83 de ani, iar Simona Halep și Rafa Nadal au fost printre primii oameni din tenis care și-au oferit reacțiile.

Santana a fost unul dintre cei mai mari și emblematici sportivi ai Spaniei, având în palmares patru titluri de Grand Slam, fiind singurul iberic înainte de Rafa Nadal care triumfase pe iarba de la Wimbledon.

"Azi am pierdut o legendă a tenisului, un om grozav și bun. Odihnește-te în pace, Manolo Santana", a postat Simona Halep pe contul său de Twitter.

Spaniolul a murit la reședința sa de la Marbella. El a fost lider mondial în 1966, cucerind de două ori titlul de la Roland Garros (1961 și 1964), plus Wimbledon în 1966 și US Open în 1965.

ADVERTISING

Evident, și Rafael Nadal și-a exprimat condoleanțele cu ajutorul rețelelor de socializare: "Tocmai am primit vestea cumplită a trecerii în neființă a marelui nostru Manolo Santana. După cum am spus de multe ori în trecut: îți mulțumesc foarte mult pentru ceea ce ai făcut pentru țara noastră și pentru că ai marcat calea atâtor tineri tenismeni. Ai fost mereu un punct de reper, un prieten și o persoană apropiată tuturor. Ne va fi dor de tine, Manolo; vei fi mereu unic și special. Salutări familiei tale și multă putere în acest moment. Nu te vom uita niciodată!".

Santana se putea lăuda cu 72 de turnee în carieră, fiind și de două ori finalist în Cupa Davis, în 1965 și 1967.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!