Ce scrie presa din Norvegia după ce România practic a lăsat acasă naționala lui Haaland

Ce scrie presa din Norvegia după ce România practic a lăsat acasă naționala lui Haaland

Presa norvegiană a lăudat naționala României care a învins sâmbătă pe Israel și s-a calificat la EURO 2024, lăsând indirect acasă și naționala țării nordice, care de acum nu mai are nicio șansă să ajungă la turneul final din Germania.

Norvegia se baza pe faptul că Israel va învinge România și Andorra, iar România apoi nu va bate Elveția, pentru a prinde ea un loc în play-off-ul de EURO, via Nations League. Nu s-a întâmplat asta, România a învins cu 2-1 pe israelieni și astfel va merge la al 6-lea European din istorie.

ADVERTISING

Presa de la Oslo spune că speranțele au fost mari după începutul furibund al Israelului, cu gol în minutul 2: ”Visul Norvegiei a fost spulberat. Acum este clar: Campionatul European din 2024 va fi fără Norvegia. S-a întâmplat după ce Israelul a pierdut sâmbătă cu 1-2 în fața României în preliminarii. Lucrurile arătau strălucitor după ce Israelul a avut un început de vis și Zahavi a deschis scorul. Dar bucuria a fost de scurtă durată. Nu multe minute mai târziu, România a egalat prin George Pușcaș.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A fost și mai rău pentru Israel și Norvegia, când România a preluat conducerea în repriza a doua. Ianis Hagi a fost bun și precis și a făcut 2-1 cu un șut din careu. Acest rezultat a fost o veste foarte proastă pentru Norvegia. Speram că Israelul și Elveția să se califice la CE, iar România, nu. În clasamentul din Liga Națiunilor, Norvegia era în spatele Israelului și Elveției, dar înaintea României”, se arată în analiza făcută de către cunoscutul cotidian Dagbladet.

În ultimul meci din preliminarii, duminică seara, Norvegia a remizat în deplasarea din Scoția, scor 3-3, fără Haaland pe teren. Astfel, naționala lui Odegaard și Haaland, starurile lui Arsenal și City, va mai bifa o necalificare la un turneu final.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!