Ce salariu primește lunar David Popovici de la CS Dinamo

Ce salariu primește lunar David Popovici de la CS Dinamo

David Popovici este noul campion mondial la 200 de metri liber și unul dintre cei mai promițățori tineri sportivi din lume.

El a devenit aseară cel mai tânăr campion mondial din istoria probei, iar specialiștii în domeniu îl compară deja cu Michael Phelps sau Jan Thorpe.

David Popovici se află, începând cu luna septembrie a anului trecut, sub contract cu CS Dinamo, după ce în prealabil a fost la CSA Steaua.

Ca să-l convingă să semneze, Dinamo i-a oferit lui Popovici un salariu lunar de 7.000 de euro, anunță Eurosport.

ADVERTISING

Nu a fost însă cea mai mare propunere primită de Popovici, care a fost dorit de mai multe universități importante din SUA.

Înotătorul în vârstă de 17 ani a ales însă să rămână în România și a acceptat propunerea clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Luni seara, 20 iunie 2022, David Popovici a devenit campion mondial, cucerind medalia de aur în proba de 200 m liber.

La doar 17 ani, sportivul pregătit de Adrian Rădulescu a înotat fantastic și a acoperit cele patru lungimi de bazin, din Duna Arena, cu timpul de 1:43.21 min (nou record mondial de juniori), depășindu-i pe Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:44.47 și Tom Dean (Marea Britanie) – 1:44.98.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În această seară, David Popovici va evolua în semifinalele probei de 100 metri liber, unde s-a calificat cu cel mai bun timp.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇