David Popovici, de neoprit! A stabilit un nou record mondial al juniorilor și are primul timp în finala de 200 de metri liber la CM de natație

David Popovici, de neoprit! A stabilit un nou record mondial al juniorilor și are primul timp în finala de 200 de metri liber la CM de natație

Tânărul înotător român de doar 17 ani este într-o mare formă la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta.

După ce în serii a stabilit cel mai bun timp și a intrat ca numărul 1 în semifinale, Popovici a stabilit cel mai bun timp și în semifinale, intrând în marea finală ca favorit numărul 1.

El a oprit cronometrul la 1.44.40, stabilind în același timp și un record mondial al juniorilor. Trebuie remarcat faptul că niciun alt înotător din finală nu a coborât timpul său sub 1.45.00.

Este a doua finală de la Budapesta cu participare românească, după ce și Robert Glință a atins duminică finala de la 100 de metri spate, cu ultimul timp totuși, al optulea, cu 53 de secunde fix.

Finala lui Popovici e programată luni de la 19.02, în timp ce spatele lui Glință este tot luni, de la ora 20 fix.

ADVERTISING

Budapesta găzduieşte, în perioada 18 iunie – 3 iulie 2022, întrecerile Campionatului Mondial de nataţie pentru seniori. Pe lângă Robert Glinţă şi David Popovici, mai paricipă Constantin Popovici şi Angelica Muscalu la această competiție.

David Popovici este campion european en-titre în această probă, însă în bazin scurt, de 25 de metri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇