Ce riscă România după incidentele din tribune din timpul partidei cu Andorra din preliminariile EURO 2024

Ce riscă România după incidentele din tribune din timpul partidei cu Andorra din preliminariile EURO 2024

În timpul partidei dintre Andorra – România, scor 0-2, de la debutul preliminariilor pentru EURO 2024, au avut loc mai multe incidente în tribunele micuțului stadion din Andorra La Vieja.

Acolo unde au fost prezenți mai mult de 1.500 de români, iar în prima parte a jocului a izbucnit un scandal în peluza unde se afla galeria tricolorilor. Mai mulți suporteri români s-au bătut între ei, iar naționala lui Edi Iordănescu riscă din acest motiv să fie sancționată drastic de UEFA, având în vedere că nu suntem deloc la prima abatere în ultima perioadă. Trebuie spus că forțele de ordine andorreze au intervenit rapid și au evacuat o persoană care ar fi generat conflictul.

ADVERTISING

Cel mai probabil, o decizie se va lua după partida de marți cu Belarus de acasă, pe 28 martie, astfel că există posibilitatea ca jocul cu Israel din 9 septembrie 2023 să fie disputat cu porțile închise.

”Când ajungem să ne batem între noi, când văd suporterii naționalei noastre, care jocă în galben, îmbrăcați în negru, ce să mai zic? Suntem supraveghiați de UEFA și riscăm să jucăm fără spectatori urmărotul meci de acasă. Nu cel cu Belarus, următorul. În schimb, la amicalul Maroc - Brazilia am văzut steaguri ale Braziliei, fani brazilieni, femei, copii chiar printre marocani. Și nu s-a întâmplat nimic. Civilizație”, a fost declarația făcută de fostul fotbalist rapidist Florin Motroc, la microfonul DigiSport, în cadrul emisiunii DigiSport Matinal.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fanii români au aprins de altfel și mai multe torțe la debutul partidei, tot în partea galeriei din spatele lui Ionuț Radu.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!