Carlos Sainz a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Australiei. Abandon pentru Max Verstappen

Carlos Sainz a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Australiei. Abandon pentru Max Verstappen

O mare surpriză a avut loc în etapa cu numărul 3 din Campionatul Mondial de Formula 1, ediția 2024, acolo unde, pe circuitul de la Melbourne, Carlos Sainz de la Ferrari a câștigat cursa, iar olandezul Max Verstappen a abandonat încă din turul 4.

Ferrari a realizat dubla ce și Charles Leclerc a încheiat cursa pe 2, iar britanicul Lando Norris de la McLaren a încheiat podiumul. Pilotul iberic de la Ferrari a făcut o cursă fără greșeală la doar două săptămâni de la operația de apendicită care l-a făcut indisponibil pentru cursa din Arabia Saudită.

ADVERTISING

Este victoria cu numărul 224 pentru echipa italiană, în Formula 1, record absolut.

Campionul mondial Max Verstappen a ajuns pe ultimul loc, după ce din monopostul său a început să iasă fum, el a ajuns la boxe, acolo unde s-a retras, fără să se mai poată baza pe monopost.

De asemenea, și fostul campion Lewis Hamilton a abandonat în turul 17, după ce s-a confruntat cu probleme la motor. Iar colegul său de la Mercedes, englezul George Russell a făcut un accident dur în ultimul tur, după ce s-a lovit violent de un parapete.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ferrari reușește dubla 1-2 după 4 ani. Precedenta reușită a fost în MP din Bahrain, 2020.

Verstappen conduce la general cu 51 de puncte, urmat de Sainz cu 47 și Perez cu 46 de lungimi. Sainz are 40 de puncte și e pe 4. Red Bull conduce și la constructori, având 97 de puncte, 4 peste rivala Ferrari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇