Formula 1: Carlos Sainz, învingător în Marele Premiu al Marii Britanii, o cursă umbrită de un accident grav al lui Zhou Guanyu (Video)

Formula 1: Carlos Sainz, învingător în Marele Premiu al Marii Britanii, o cursă umbrită de un accident grav al lui Zhou Guanyu (Video)

Pilotul spaniol Carlos Sainz Jr (Ferrari), plecat din pole position, a obţinut duminică prima sa victorie în Formula 1, în Marele Premiu al Marii Britanii, etapa a 10-a a Campionatului Mondial, pe circuitul de la Silverstone, el fiind urmat pe podium de mexicanul Sergio Perez (Red Bull) şi britanicul Lewis Hamilton (Mercedes).

Carlos Sainz a reuşit această victorie la cursa cu numărul 150 din cariera sa în Formula 1, la 27 de ani, după ce a plecat prima oară din pole position.

Marele Premiu al Marii Britanii a fost întrerupt la puţin timp după start, timp de aproape o oră, după un accident. Thailandezul Alexander Albon (Williams) şi chinezul Zhou Guanyu (Alfa Romeo), doi dintre piloţii implicaţi în accidentul produs în startul cursei, nu au "răni grave", a indicat Federaţia internaţională de automobilism (FIA).

ADVERTISING

Potrivit FIA, cei doi piloţii "au fost verificaţi la centrul medical". Zhou este în prezent sub observaţie, în timp ce Albon "va fi transferat cu elicopterul la spitalul din Coventry pentru examene de precauţie".

Monopostul lui Zhou Guanyu s-a întors pentru a-şi termina cursa de cealaltă parte a barierelor de siguranţă, lovindu-se de gardurile care separă pista de spectatori.

Pe locul 4 a fost celălalt pilot Ferrari, monegascul Charles Leclerc, urmat de spaniolul Fernando Alonso (Alpine) şi britanicul Lando Norris (McLaren). Olandezul Max Verstappen, liderul campionatului, a fost în dificultate la volanul monopostului său Red Bull şi a încheiat pe un modest loc 7.

Mick Schumacher (Haas), locul 8, a terminat în zona punctelor pentru prima oară în cariera sa. Compatriotul său Sebastian Vettel (Aston Martin) a fost pe locul 9, iar danezul Kevin Magnussen (Haas), pe 10.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În clasamentul piloţilor, Max Verstappen, campionul mondial en titre, are un avans de 34 de puncte faţă de Sergio Perez.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇