Borussia Dortmund a câștigat mai mulți bani decât dacă ar fi cucerit trofeul Champions League. Bonus surpriză chiar de la Real Madrid

Borussia Dortmund a câștigat mai mulți bani decât dacă ar fi cucerit trofeul Champions League. Bonus surpriză chiar de la Real Madrid

Germanii de la Borussia Dortmund au pierdut finala Champions League în fața lui Real Madrid, scor 0-2, însă pe plan financiar nu pot să fie decât extrem de mulțumiți la finalul acestei vaste campanii europene.

Clubul german va primi mai mulți bani în conturi decât dacă ar fi câștigat această confruntare. Iar acest lucru este explicabil prin afacerea Jude Bellingham, jucător transferat de Real Madrid chiar de la rivala din finala de sâmbătă, disputata pe stadionul Wembley din Londra.

Madrilenii și-au adjudecat al 15-lea trofeu european major, iar UEFA le-a acordat un premiu de 20 de milioane de euro, numai pentru acest meci. Însă, după ce Borussia l-a vândut pe Bellingham la Real pentru suma de 103 milioane de euro, există o clauză în contract care spune că dacă Bellingham va cuceri Champions League cu Real, echipa din Madrid trebuie să mai pluseze cu un bonus de 25 milioane de euro celor de la Dortmund.

Borussia a pierdut a doua sa finală consecutivă de Ligă, după acel 1-2 cu Bayern din 2013, tot pe stadionul Wembley.

ADVERTISING

Tot sâmbătă a fost ultimul meci al lui Kroos în tricoul blanco, cel care se desparte cu zâmbetul pe buze de echipa sa, în timp ce Marco Reus pleacă învins la ultima partidă în tricoul galben-negru. Două retrageri legendare din fotbalul mare.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!