Real Madrid câștigă Liga Campionilor, a 15-a din palmares, după ce Borussia Dortmund a ratat ocazii mari

Real Madrid câștigă Liga Campionilor, a 15-a din palmares, după ce Borussia Dortmund a ratat ocazii mari

Real Madrid a învins Borussia Dortmund, scor 2-0, în finala Ligii Campionilor de la Londra și a câștigat trofeul, al 15-lea din palmares, un record absolut al competiției.

Început sub semnul echilibrului, meciul a „erupt” după primul sfert de oră, când a început o serie de ocazie ale Borussiei Dortmund. Pe rând, Brandt (14), Adeyemi (21, 28) și Fullkrug (23) au ratat șanse importante de gol.

Real Madrid n-a punctat la capitolul ocazii. Thibaut Courtois a mai respins excelent un șut pe jos, puternic, al lui Sabitzer (41). N-a mai fost nicio ocazie mare de gol până la pauză, astfel că la cabine s-a intrat cu 0-0 pe tabelă.

Real Madrid a spus "prezent" la finala de pe Wembley la începutul reprizei a doua, cu o dublă ocazie în minutul 49, prin Kroos și Carvajal. Din nou Carvajal, în minutul 57, a dat emoții la poarta lui Kobel cu un șut atenuat de Maatsen și reținut de portarul nemților.

ADVERTISING

Niclas Fullkrug a trimis, apoi, cu capul spre poarta lui Courtois, dar portarul lui Real Madrid a respins excelent. Cea mai mare ocazie din meci a Realului, în minutul 69, când Bellingham n-a reușit să devieze în poartă o centrare a lui Vinicius Junior, a anunțat golul care a "deblocat" tabela.

Dani Carvajal a deschis scorul, cu capul, în minutul 74, după un corner executat cu efect. Jude Bellingham putea închide conturile în minutul 77, când a trimis pe lângă poartă din careu. Kobel a respins excelent în lateral un șut al lui Kroos din lovitură liberă (81).

În minutul 83 a marcat și Vinicius Junior, cu un șut pe lângă Kobel, după ce a profitat de o pasă greșită trimisă înapoi de Ian Maatsen. Golul anulat pentru ofsaid al lui Fullkrug a fost ultima fază notabilă a meciului, care s-a terminat cu triumful lui Real Madrid, care-și va adăuga a 15-a Ligă a Campionilor în palmaresul clubului.

ADVERTISING

Pentru Borussia Dortmund este a doua finală pierdută pe Wembley, după cea cu Bayern (1-2), dn 2013.

Borussia Dortmund - Real Madrid 0-2 (Carvajal 74, Vinicius Jr. 83)
*Apăsați refresh pentru actualizarea scorului și a fazelor de joc

Min. 90+5 - Final de meci. Real Madrid se impune la Londra.

Min. 87 - GOL ANULAT! Niclas Fullkrug înscrie, dar reușita sa cu capul a fost anulată pentru ofsaid.

Min. 83 - GOL REAL MADRID! Vinicius Junior înscrie și el, cu un șut pe lângă Kobel, profitând de o pasă greșită trimisă înapoi de nemți.

Min. 81 - Dublă ocazie Real Madrid! Toni Kroos șutează excelent din lovitură liberă, dar Kobel scoate. Apoi, portarul elvețian al lui Dortmund scoate de la vinclu șutul cu efect al lui Camavinga.

Min. 77 - Ocazie Real Madrid! Bellingham trimite puțin pe lângă poarta lui Kobel din interiorul careului.

ADVERTISING

Min. 74 - GOL REAL MADRID! Dani Carvajal îl învinge cu capul pe Kobel, de la 6 metri, după un corner executat cu efect de la prima bară.

Min. 69 - Cea mai are ocazie de gol a Realului! Vinicius Jr. trimite o centrare plouată în careu, Bellingham pleacă bine și fentează linia ofsaidului, dar nu reușește să devieze mingea în poarta de unde Kooobel ieșise greșit.

Min. 63 - Ocazie Dortmund! Fullkrug trimite cu capul, din prima, după o centrare cu efect a lui Adeyemi.

Min. 57 - Ocazie Real Madrid! Carvajal trimite spre poartă din apropiere, mingea este atenuată de Ian Maatsen, iar Kobel reușește să rețină. Emoții din nou la poarta Borussiei Dortmund.

Min. 49 - Dublă ocazie Real Madrid! Kroos execută perfect o lovitură liberă, dar Kobel scoate de la vinclu. Apoi, Carvajal trimite cu capul, peste poartă, după o centrare din corner.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+4 - Pauză.

Min. 41 - Ocazie Dortmund! Courtois scoate excelent un șut pe jos, puternic, al lui Sabitzer, de la 20 de metri.

Min. 36 - Până acum Real Madrid a stat mai mult la cutie, iar atacurile sale au fost blocate de apărarea Borussiei Dortmund. Nicio șansă mare de gol pentru "Galactici".

Min. 28 - Ocazie Dortmund! Adeyemi tâșnește spre poarta lui Courtois, lansat excelent în adâncime, trage, iar șutul său e blocat de portarul belgian al Realului.

Min. 23 - Ocazie uriașă Dortmund! Fullkrug trimite în bară, din cădere, după o lansare în careu.

Min. 21 - Ocazie Dortmund! Lansare excelentă pe poziție viitoare de la Hummels pentru Adeyemi, care și-a pus în valoare viteza, însă driblingul său pe lângă Courtois a fost prea larg, iar șutul la poartă a fost blocat de apărerea Realului.

Min. 14 - Ocazie Dortmund! Brandt trimite pe lângă poartă din careu, după o pasă lungă a lui Schlotterbeck peste apărare pentru Fullkrug și o minge așezată pentru șut. E prima ocazie importantă a jocului.

Min. 12 - Nicio ocazie până în prezent. Cele două echipe se tatonează, n-au fost încercate mișcări decisive, care să rupă echilibrul, până în prezent.

Min. 2 - Meciul a fost întrerupt pentru o scurtă perioadă de timp pentru că au intrat pe teren patru suporter prezenți în tribune. Forțele de ordine i-au evacuat.

Min. 1 - A început meciul.

Echipele de start:

Borussia Dortmund: Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, I. Maatsen - Can, Sabitzer - Sancho, Brandt, Adeyemi - Fullkrug
Real Madrid: Courtois - Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy - Kroos, Camavinga, Valverde - Bellingham - Rodrygo, Vinicius Jr.

Meciul va avea loc la Londra, pe stadionul Wembley.

Ca să ajungă în finală, Real Madrid a ieșit dintr-o grupă din care au mai făcut parte Napoli, Union Berlin şi Braga, apoi le-a eliminat pe RB Leipzig, Manchester City şi Bayern Munchen.

În ceea ce o privește, Borussia Dortmund a început drumul spre finală într-o grupă cu PSG, AC Milan şi Newcastle, apoi a trecut de PSV Eindhoven, Atletico Madrid şi PSG.

Dacă învinge, Real Madrid are ocazia de a-și adăuga în palmares a 15-a Ligă a Campionilor, în timp ce pentru Borussia Dortmund ar fi al doilea trofeu de acest gen din vitrina clubului.

Finala Ligii Campionilor va fi arbitrată de o brigadă din Slovenia, condusă de Slavko Vincic, care îi va avea ca asistenți pe Tomaz Klancnik și Andraz Kovacic, iar al patrulea oficial va fi francezul Francois Letexier. În camera VAR va fi Nejc Kajtazovic din Slovenia.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

  • Meci 42 Franța – Belgia 1-0 – cronica meciului
  • Meci 41 Portugalia – Slovenia (Frankfurt, 22:00)

2 iulie

  • Meci 43 România – Olanda (Munchen, 19:00)
  • Meci 44 Austria – Turcia (Leipzig, 22:00)

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

  • Meci 45 Spania – Germania (Stuttgart, 19:00)
  • Meci 46 Câștigătoare meci 41 – Câștigătoare meci 42 (Hamburg, 22:00)

6 iulie

  • Meci 48 Anglia – Elveția (Düsseldorf, 19:00)
  • Meci 47 Câștigătoare meci 43 – Câștigătoare meci 44 (Berlin, 22:00)

SEMIFINALE

9 iulie

  • Meci 49 Câștigătoare meci 45 – Câștigătoare meci 46 (Munchen, 22:00)

10 iulie

  • Meci 50 Câștigătoare meci 47 – Câștigătoare meci 48 (Dortmund, 22:00)

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie

  • Câștigătoare meci 49 – Câștigătoare meci 50 (Berlin, 22:00)

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!