Bernadette Szocs, în marea finală a Campionatului European. Va juca și ultimul act la dublu

Bernadette Szocs, în marea finală a Campionatului European. Va juca și ultimul act la dublu

Cunoscuta sportivă a României Bernadette Szocs s-a calificat în finala Campionatului European Individual de la Linz, în Austria, în ambele probe, simplu și dublu.

Născută la Târgu Mureș, Bernie a trecut de Maria Xiao (Spania, dar născută în China), cu 4-1 la seturi, în semifinalele probei de simplu. Ea este sigură de medalia de argint măcar, iar aceasta este cea mai bună performanţă la Campionatele Europene pentru ea.

Ea va lupta pentru medalia de aur, azi de la 17:50, cu învingătoarea dintre Mittelham şi Polcanova, partenera ei de la dublu, alături de care va evolua în ultimul act.

ADVERTISING

În proba de dublu, alături de Sofia Polcanova (Austria), Bernie va juca finala duminică de la 16.30, împotriva cuplului din Cehia și Slovacia Hana Matelova (Cehia)/Barbora Balazova (Slovacia). A 12-a jucătoare a lumii în clasamentul de simplu al WTT face o treabă excelentă şi la dublu, unde are și acolo măcar o medalie de argint asigurată.

Bernadette Szocs are în palmares un aur la Jocurile Europene în proba de simplu în 2023, dar această competiție nu a fost asimilată drept Campionate Europene.

La ediția precedentă a Campionatelor Europene individuale în 2022, Bernadette Szocs a cucerit două medalii, una de aur la dublu alături se Sofia Polcanova, la Munich.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!