Istvan Kovacs, delegare de vis în Champions League. Va arbitra finala din sezonul trecut

Istvan Kovacs, delegare de vis în Champions League. Va arbitra finala din sezonul trecut

Cel mai bun arbitru român al momentului, Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la un meci de vis din actualul sezon de Liga Campionilor, disputat după un nou format.

La 40 de ani, Kovacs, născut la Carei, arbitrul numărul 1 după datele CCA, din România, va arbitra unul dintre cele mai atractive meciuri din etapa 3 a Ligii Campionilor. Este vorba despre Real Madrid – Borussia Dortmund, reeditarea chiar a finalei de anul trecut, câștigată de madrileni pe Wembley, scor 2-0.

Partida este programată marți, 22 octombrie, de la 22:00, iar Kovacs va fi ajutat la cele două linii de Mihai Marica și Florin Neacșu, asistenți, și de al patrulea oficial Marcel Bîrsan. În camera VAR se vor afla Pol van Boekel și Erwin Blank, ambii din Țările de Jos.

ADVERTISING

Este al 23-lea meci european pentru român, doar în Liga Campionilor. Kovacs e arbitru FIFA din 2018, și membru în grupeul Elite de un an mai târziu. Real are o victorie și o înfrângere până acum, dar Dortmund e una dintre puținele echipe cu maxim de punctaj, 6, cu cel mai bun golaveraj, 10-1.

Kovacs a mai arbitrat finala Conference League din 2022, dintre AS Roma și Feyenoord, precum și finala Europa League 2024, dintre Atalanta și Bayer Leverkusen.

Tot în această rundă de Champions League, vă mai oficia la centru și un alt român. E vorba de Horațiu Feșnic, care va arbitra Girona - Slovan Bratislava, programat tot pe 22 octombrie, de la 22:00.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!