Basarab Panduru critică naționala României, în ciuda victoriei cu Finlanda: ”Parcă au venit cu sacul de cadouri în spate”

Basarab Panduru critică naționala României, în ciuda victoriei cu Finlanda: ”Parcă au venit cu sacul de cadouri în spate”

Fostul mare internațional Basarab Panduru, membru al Generației de Aur, jucător care a evoluat la Campionatul Mondial de fotbal din 1994 unde România era eliminată în sferturi de Suedia, a criticat jocul naționalei noastre, în ciuda victoriei de sâmbătă seara cu Finlanda din Nations League.

Chiar dacă fostul decar din Ghencea a fost impresionat de prima repriză a tricolorilor, când am avut un gol, două bare și un penalti ratat, Panduru s-a arătat mai mult decât dezamăgit de prestația noastră în partea secundă.

ADVERTISING

„În prima repriză, păreau că au venit cu sacul de jucării, de cadouri în spate şi nu puteau să se mişte. În repriza a doua, având 1-0 pe care trebuia să-l apărăm de frică, de nefrică şi până la urmă am făcut-o destul de bine. Ne-am retras, am încercat doar să ne apărăm şi să ajungem foarte la rar pe contraatac la poartă. Chiar şi aşa, am avut două ocazii prin Puşcaş.

Analiza făcută de selecționerul Finlandei, după eșecul în fața României din Liga Națiunilor

Dar Finlanda a avut două ocazii mari, mari de tot. Singuri, pe şase metri, una o scoate Niţă, alta o dă peste poartă. Ocaziile lor au fost din cale afară de mari. De acolo e mai greu să ratezi decât să nu ratezi. Mi-a plăcut prima repriză, aproape de ce trebuie să jucăm. Nu mi-a plăcut deloc a doua repriză. Singura scuză a fost că avem 1-0 şi că trebuia să-l apărăm”, a fost analiza făcută de Panduru la OrangeSport, după joc.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România e ultima în grupa de Liga Națiunilor și va evolua marți pe 14 iunie cu Muntenegru, tot acasă pe stadionul Giulești, de la 21.45, LIVE pe SpotMedia.ro.

Urmează apoi ultimele două jocuri din grupă abia în luna septembrie, pe 23 în Finlanda și pe 26 acasă cu Bosnia.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!