Analiza făcută de selecționerul Finlandei, după eșecul în fața României din Liga Națiunilor

Analiza făcută de selecționerul Finlandei, după eșecul în fața României din Liga Națiunilor

Omul care ocupă funcția de selecționer al Finlandei de 7 ani, din 2015, Markku Kanerva a vorbit după acest eșec al țării sale în compania României, scor 0-1 sâmbătă seara pe stadionul Giulești.

Kanerva s-a arătat impresionat de calitățile unui fotbalist român despre care spune că a dat mari bătăi de cap echipei sale: „Toți au jucat bine, dar sigur că atacantul Pușcaș este foarte puternic, putea obține mingi și a fost dificil să facem marcaj la el. A fost un meci dur și ambele echipe au avut ocazii. Am fost puțin ghinioniști la gol, când fundașii noștri au dormit puțin, dar România și-a arătat calitatea astăzi, în special pe contraatac.

ADVERTISING

În fotbal se pune problema de a câștiga duelurile. Dacă faci asta, obții și posesia. Au fost foarte activi, au făcut multe deposedări și noi am fost, fizic, puțin cam în spatele lor, am greșit pase simple, le-am dat șansa să contraatace. Va fi foarte strânsă grupă, așa cum mă așteptam, oricine poate bate pe oricine în această grupă, s-a demonstrat asta deja, dar va fi palpitant în următoarele jocuri", a punctat Markku Kanerva după joc, la microfonul DigiSport.

România a câștigat 9 meciuri din 12 întâlniri cu Finlanda, fără să piardă măcar vreo partidă.

ADVERTISING

În acest moment, depindem doar de noi într-o grupă în care avem 3 puncte și suntem la două lungimi de lidera Bosnia, cu trei etape înainte de finiș.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!