Audiat la DNA în "Dosarul Coldea", Adrian Mititelu face acuzații grave: "Mi-au adus un prejudiciu imens"

Audiat la DNA în "Dosarul Coldea", Adrian Mititelu face acuzații grave: "Mi-au adus un prejudiciu imens"

Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova 1948, a fost audiat, luni, la DNA într-un dosar în care sunt vizați Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă. Ei sunt cercertați pentru trafic de influență.

La ieșirea de la audieri, Mititelu a făcut acuzații grave către avocatul Doru Trăilă, cel care are și funcția de membru în Comisia de Recurs a FRF. Și care a reprezentat Federația Română de Fotbal în procesul în care Mititelu a solicitat nu mai puțin de 284 de milioane de euro despăgubiri pentru dezafilierea fostei echipe Craiova, din 2011.

ADVERTISING

Mititelu a depus mărturie împotriva fostei conduceri SRI și a avocatului Doru Trăilă, pe care i-a acuzat că l-au „băgat la pușcărie”.

”Acest avocat Trăilă este cel care a cumpărat sentinţe şi mi-a creat un prejudiciu imens. Mi-au distrus afacerea, mi-au furat clubul de fotbal. M-au băgat la închisoare. Această mafie care este în justiţia română. Au plătit Federaţia Română de Fotbal, au cumpărat sentinţele. Au plătit sume de aproape 10 milioane de euro la avocaţi pentru a câştiga aceste procese în apel.

ADVERTISING

Sunt dovezi clare că Federaţia Română de Fotbal a plătit sume de aproape 10 milioane de euro acestui grup infracţional organizat. Nu ştiu dacă a fost implicat Coldea, dar Trăilă a fost 100% implicat. Trăilă, Ţuca Zbârcea au încasat bani multe milioane de la FRF pentru a câştiga aceste procese, care sunt în totală contradicţie cu Constituţia României. Am câştigat la Tribunalul Bucureşti. Instanţa i-a condamnat şi i-a obligat la plată

Federaţia Română de Fotbal a cumpărat sentinţele. Mi s-a furat clubul de fotbal Universitatea Craiova. S-a inventat o altă echipă care şi-a asumat istoria. Eu am făcut închisoare, mi s-au blocat afacerile. Am venit la DNA ani de zile la rând. Trebuia să-i facem un flagrant lui Rotaru şi când am venit, DNA-ul n-a mai venit la flagrant.

ADVERTISING

Tot probatoriul din instanţă mergea spre o condamnare şi mai aspră a lui Sandu şi Dragomir. Mi s-a furat un club de fotbal, nu am primit nicio despăgubire, nimic. S-a făcut o altă echipă în Craiova, mi s-au blocat afacerile 10 ani şi m-au băgat şi la închisoare. Făceam prea multe plângeri pe aici. Şi Mircea Sandu, şi Burleanu au contribuit cu Trăilă pentru că după aia au pus mâna şi pe Federaţie şi au controlat tot ei.

Pentru faptele pentru care au fost achitaţi Sandu şi Dragomir, ei au luat 39 de jucători şi judecătorii au decis că nu e faptă penală. Iar eu pentru unul din cei 39 de jucători am făcut trei ani de închisoare. Ca să vedeţi cum s-a judecat în România. Între şapte şi zece milioane de euro a plătit Federaţia către Ţuca Zbârcea şi Trăilă pentru a optimiza această sentinţă.

Am câştigat la Curtea de Apel Bucureşti şi pe partea cu dezafilierea când instanţa a anulat dezafilierea, iar la recurs a intervenit Zbârcea cu cele cinci-şase milioane încasate şi a întors decizia, a optimizat soluţia.

Ulterior, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat cu suspendare şi i-a obligat la plata celor 253 de milioane de euro pentru dezafiliere, iar în apel a intervenit optimizarea cu încă cinci-şase milioane de euro la Trăilă şi gaşca lui şi i-a achitat. M-au trimis la TAS în Elveţia că nu e competentă justiţia română să judece o dezafiliere când pierzi totul. Şi am rămas cu buza umflată.

După, făcând plângeri după plângeri, i-am deranjat încât mi-au dat şi o condamnare ca să mă învăţ minte, deşi mi-au spus înainte să am grijă că dacă nu o să mă potolesc, mă bagă şi la puşcărie. Şi s-au ţinut de cuvânt”, a explicat Adrian Mititelu pe larg, la ieşirea de la DNA.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!