Athletic Bilbao a câștigat Cupa Spaniei după o pauză de 40 de ani

Athletic Bilbao a câștigat Cupa Spaniei după o pauză de 40 de ani

Gruparea bască Athletic Bilbao a cucerit sâmbătă seara Cupa Regelui Spaniei, după lovituri de departajare, în fața celor de la Real Mallorca, la capătul a 120 de minute intense de joc.

A fost 1-1 după timpul regulamentar, asta după ce Dani Rodriguez a deschis scorul pentru Mallorca în minutul 21, pentru echipa în roșu și negru. Mallorca cucerise ultimul trofeu de acest gen în 2003, într-o echipă în care străluceau Pandiani sau Eto’o.

Sancet în minutul 50 a adus egalarea pentru Bilbao, echipă care e pe locul 2 în clasamentul Cupelor Spaniei cucerite all-time, după Barcelona, 25 față de 31.

ADVERTISING

La loviturile de departajare, pentru Athletic Bilbao au înscris Garcia, Muniain, Vesga şi Berenguer. Pentru Mallorca au marcat Muriqi şi Sanchez, iar Morlanes şi Radonjici au ratat.

Este prima Cupă a Spaniei pentru Athletic Bilbao după 40 de ani, ultimul trofeu fiind bifat în 1984, când de altfel clubul basc reușea un event miraculos pentru acele timpuri în care Real și Barcelona străluceau.

Antrenorul Ernesto Valverde mai cucerise Cupa Spaniei ca jucător cu FC Barcelona în 1990 după o finală cu Real Madrid, dar și ca antrenor în 2018 tot cu catalanii după o finală cu Sevilla.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!