”Artificiul” prin care CSA Steaua visează să promoveze totuși în Liga 1: „Intervin avocaţi buni de tot asupra unui paragraf”

”Artificiul” prin care CSA Steaua visează să promoveze totuși în Liga 1: „Intervin avocaţi buni de tot asupra unui paragraf”

CSA Steaua este o grupare de ligă secundă în acest moment în România, fără drept de promovare căci este un club departamental, însă oficialii militari speră să schimbe acest lucru, iar echipa roș-albastră să poată accede în primul eșalon.

Reprezentanții CSA susțin că se poate obține promovarea doar dacă se modifică un singur paragraf din Legea Sportului actuală, care se referă la interdicția cluburilor de drept public să ajungă în Liga 1.

Iar totul se poate face cu ajutorul unor avocați foarte pricepuți, după cum susține Iulian Miu, fost mare jucător și acum oficial la Steaua: „Dacă intervin avocaţi buni de tot asupra unui paragraf, unui articol din Legea Sportului… Nu ştiu ce fac cei din club, dar la ce am citit în Legea Sportului… E articolul 31, care e luat de acolo şi pus în manualul de licenţiere în Liga 1. Dar auzim că trebuie să vină un privat, ca să se dea echipa. N-a dat nimeni echipa la Piteşti. Au intrat într-o asociaţie ca să fie mascată treaba. E undeva în articolul 31, unde nu e clar şi nu se spune exact ce trebuie făcut. Am văzut şi am pistonat.

Vrei să vorbim despre Legea Sportului, articolul 31? „Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca…”. Cine a spus asta? Unei asociaţii îi dă cineva că e profesionistă? Lumea să nu mai creadă că trebuie să vină un privat. Lumea să înţeleagă diferenţa dintre un sponsor sau un patron. Eu vreau ca la acest articol să se uite cineva bine. Să citească bine cine trebuie acest articol. Trebuie o lege frumoasă, bună, corectă pentru toate echipele. Am găsit portiţa. Eu sunt optimist, încă sunt verde. Are cineva ceva împotriva acestei echipe ca să promoveze? Dacă promovează, ce se întâmplă?”, a declarat Miu la televiziunea TelekomSport.

ADVERTISING

Steaua e calificată acum în play-off-ul ligii secunde, fiind acum pe locul 4, cu 38 de puncte, la șase lungimi de primul loc promovabil.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!