Angelique Kerber se gândeşte că sezonul viitor ar putea fi ultimul din cariera sa

Angelique Kerber se gândeşte că sezonul viitor ar putea fi ultimul din cariera sa

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, fost lider mondial, se gândeşte că sezonul viitor ar putea fi ultimul din cariera sa, însă nu renunţă la ideea că ar putea câştiga un turneu de Mare Şlem, potrivit unui interviu pe care l-a acordat DPA.

Kerber, 32 de ani, a indicat că nu va participa la primul turneu de anul viitor, la Abu Dhabi, şi va merge direct în Australia pentru Australian Open, care va începe mai târziu ca de obicei, pe 8 februarie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Germanca nu a mai jucat după surprinzătoarea ei eliminare în primul tur la Roland Garros în luna septembrie, iar toată incertitudinea din jurul calendarului, în contextul pandemiei de coronavirus, nu face lucrurile mai uşoare pentru ea.

Număr impresionant de tenismene din România înscrise la Australian Open 2021

"Te antrenezi şi te tot antrenezi şi la sfârşitul zilei nici măcar nu e clar pentru ce o faci", a spus ea.

După mai bine de un deceniu în circuit, lipsa fanilor, viaţa în bule sanitare şi carantina de două săptămâni în Australia nu sunt uşor de suportat pentru Kerber.

"O perioadă scurtă poţi rezista, însă pentru o perioadă mai lungă mi-ar fi greu. Nu putem călători de la o bulă la alta. Sunt recunoscătoare că ni se permite să jucăm din nou, dar evident simt că nu este ceea ce ştiu şi ceva îmi lipseşte cu adevărat", a afirmat ea.

Acum pe un modest loc 25 WTA, Kerber a spus că Australia va însemna întotdeauna ceva special pentru ea, mai ales pentru că aici a câştigat primul său titlu de Mare Şlem în 2016, an în care a câştigat şi US Open, pentru ca în 2018 să se impună la Wimbledon.

Un triumf la Roland Garros ar face ca germanca să fie printre puţinii jucători ce au câştigat toate cele patru turnee de Mare Şlem, o performanţă ce ar fi mai de preţ pentru ea decât aurul olimpic la Jocurile de la Tokyo.

Kerber a recunoscut că s-a gândit la finalul carierei în perioada în care competiţiile au fost întrerupte din cauza pandemiei.

"Sigur că mă gândesc. Am însă încredere în inima mea şi în ceea ce simt. Cât timp îmi place tenisul şi fizic sunt capabilă să joc bine, este ceea ce-mi place şi face parte din mine", a spus ea.

Fostul căpitan al echipei de Fed Cup, Barbara Rittner, crede că viitorul lui Kerber va depinde de rezultatele obţinute.

"Am lăsat gândul acesta deoparte. Nu poţi însă şterge asta din minte după ce te-ai gândit la aşa ceva. Momentul acela va veni cândva, poate chiar curând (sau nu), nu ştiu. Trebuie să văd cum merg lucrurile. Restricţiile, să joci fără fani, asta înseamnă ceva extrem şi îndepărtează foarte mult din ceea ce îmi place la meseria mea. Este ceva ce simt cu adevărat", a spus fostul lider mondial.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Gică Hagi face dezvăluiri interesante despre mandatul său la echipa națională. De ce crede că s-a pierdut barajul cu Slovenia pentru CM 2002

Gol superb marcat de Nicușor Stanciu, care a adus victoria pentru Slavia Praga

Cum a evoluat pandemia de COVID-19 în România: Săptămâna trecută s-au făcut cele mai puține teste din ultimele 11 săptămâni

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!