Anett Kontaveit câștigă o finală de poveste la Sankt Petersburg în fața Mariei Sakkari

Anett Kontaveit câștigă o finală de poveste la Sankt Petersburg în fața Mariei Sakkari

Anett Kontaveit, favorita numărul 2, a triumfat în finala turneului WTA de la Sankt Petersburg, finală pe care a trebuit să o dispute în fața Mariei Sakkari, Grecia, locul 7 mondial.

A fost o partidă pe cinste, plină de dramatism, întinsă pe durata a fix trei ore, plină de întorsături spectaculoase de scor, lovituri surprinzătoare și reveniri de senzație.

Chiar dacă estona a condus cu 5-2 în prima manșă, Sakkari a avut o revenire fulminantă și a întors setul, câștigând 5 puncte la rând și punctând cu 7-5 pentru 1-0 pe tabelă.

Setul secund a fost pe muchie de cuțit și el, câștigat într-un final dramatic de estonă cu scorul de 7-6. Părea însă că totul e gata în manșa decisivă, atunci când Maria avea 5-2 în setul 3 și toate loviturile păreau să îi iasă exact unde și cum trebuie.

ADVERTISING

Dar, așa cum exact la fel a făcut Sakkari în primul set, așa a reușit și Kontaveit să realizeze 5 game-uri la rând și să câștige cu 7-5, pentru a triumfa într-un mod uluitor în această finală de top.

Este al șaselea titlu WTA pentru Kontaveit, ultimul fiind realizat la noi în România, la Cluj, în toamna trecută, după o finală chiar cu Simona Halep. Ea făcuse și o finală la Turneul Campioanelor de la Guadalajara, pierdută la iberica Garbine Muguruza.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!