Anett Kontaveit câștigă o finală de poveste la Sankt Petersburg în fața Mariei Sakkari

Anett Kontaveit câștigă o finală de poveste la Sankt Petersburg în fața Mariei Sakkari

Anett Kontaveit, favorita numărul 2, a triumfat în finala turneului WTA de la Sankt Petersburg, finală pe care a trebuit să o dispute în fața Mariei Sakkari, Grecia, locul 7 mondial.

A fost o partidă pe cinste, plină de dramatism, întinsă pe durata a fix trei ore, plină de întorsături spectaculoase de scor, lovituri surprinzătoare și reveniri de senzație.

Chiar dacă estona a condus cu 5-2 în prima manșă, Sakkari a avut o revenire fulminantă și a întors setul, câștigând 5 puncte la rând și punctând cu 7-5 pentru 1-0 pe tabelă.

Setul secund a fost pe muchie de cuțit și el, câștigat într-un final dramatic de estonă cu scorul de 7-6. Părea însă că totul e gata în manșa decisivă, atunci când Maria avea 5-2 în setul 3 și toate loviturile păreau să îi iasă exact unde și cum trebuie.

ADVERTISING

Dar, așa cum exact la fel a făcut Sakkari în primul set, așa a reușit și Kontaveit să realizeze 5 game-uri la rând și să câștige cu 7-5, pentru a triumfa într-un mod uluitor în această finală de top.

Este al șaselea titlu WTA pentru Kontaveit, ultimul fiind realizat la noi în România, la Cluj, în toamna trecută, după o finală chiar cu Simona Halep. Ea făcuse și o finală la Turneul Campioanelor de la Guadalajara, pierdută la iberica Garbine Muguruza.

ADVERTISING
PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!