Andreea Răducan îi ia apărarea Simonei Halep în cazul de dopaj: "N-are cum să știe"

Andreea Răducan îi ia apărarea Simonei Halep în cazul de dopaj: "N-are cum să știe"

Andreea Răducan, fosta mare gimnastă a României, îi ia apărarea Simonei Halep (32 de ani) în cazul de dopaj în care este implicată.

Răducan, care a fost într-o situație asemănătoare cu Simona Halep la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, a vorbit despre situația în care se află sportiva noastră, suspendată timp de patru ani de ITIA și Sports Resolutions.

Testul doping picat de Simona Halep la substanța interzisă roxadustat i-a adus suspendarea, iar Andreea Răducan crede că nici Simona nu știe nici acum cu exactitate ce s-a întâmplat și cum a ajuns roxadustatul în sângele său.

ADVERTISING

„Ce s-a întâmplat acolo cred că nici ea nu ştie exact şi probabil că îşi doreşte să afle. Oricum, este absolut, cum să spun, greu de explicat în cuvinte ce-i în sufletul unui sportiv când primeşte o astfel de veste, în care ştii că nu a depins de tine. Simona n-are cum să ştie ea dacă susţinătorul de efort a depăşit gramajul permis. Nici dacă, nu ştiu, nutriţionistul i-a dat ce trebuie.

Cumva, de asta lucrăm în echipă. Fiecare-şi aduce contribuţia cu ceea ce trebuie. Noi suntem cei care trebuie să prezentăm show-ul cât mai bine, cu munca şi efortul tuturor. Dar de aici până să răspunzi şi pentru ce a făcut medicul, şi coregraful, şi antrenorul, şi nutriţionistul, şi preparatorul fizic se pare că nu, n-ai cum, n-ai, n-ai cum să faci faţă”, a declarat Andreea Răducan în cadrul podcastului „Drumul către Medalii” al Agenției Naționale pentru Sport.

ADVERTISING

Andreea Răducan este campioană olimpică și mondială. Ea a trecut printr-un caz asemănător cu al Simonei Halep la JO 2000 după ce a fost tratată cu nurofen și testată pozitiv l pseudoefedrină, substanță interzisă la acel moment. Substanța s-ar fi găsit într-o pastilă de Nurofen pe care gimnasta a luat-o la sfatul medicului lotului pentru a trata o răceală.

Medalia cucerită i-a fost retasă Andreei Răducan, care a câștigat două medalii la JO 2000, una de aur în proba pe echipe și una de argint la sărituri.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!