Amânarea Australian Open, benefică pentru Serena Williams

Amânarea Australian Open, benefică pentru Serena Williams

Amânarea Australian Open cu trei săptămâni a fost benefică pentru Serena Williams, a declarat luni fostul lider mondial al tenisului feminin, potrivit BBC.

Serena Williams a afirmat că nu ar fi putut juca la Australian Open dacă nu ar fi existat această amânare. Primul turneu de Mare Şlem al anului a fost reprogramat pentru perioada 8-21 februarie, deoarece jucătorii şi jucătoarele veniţi din străinătate sunt obligaţi să urmeze o perioadă de 14 zile de carantină.

Williams, care încearcă să egaleze recordul de 24 de turnee de Mare Şlem câştigate, a spus că "a avut nevoie de mai mult timp" pentru a se reface complet după accidentarea la tendonul lui Ahile suferită în septembrie în timpul US Open.

ADVERTISING

"Nu cred că aş fi fost aici dacă s-ar fi desfăşurat în perioada obişnuită. Sincer, accidentările la tendonul lui Ahile sunt lucrul cel mai rău. Doamne, nu mi-am dat seama că va dura atât de mult. Categoric am împins limitele, dar sunt aici", a spus americanca, învingătoare luni cu 6-1, 6-4 în faţa australiencei Daria Gavrilova în meciul său de debut la turneul Yarra Valley Classic, de categoria WTA 500.

Williams a disputat cu această ocazie prima sa partidă oficială după abandonul în turul secund de la Roland Garros, anul trecut în luna septembrie.

ADVERTISING

Campioana din Statele Unite o va avea ca adversară în optimile de finală pe bulgăroaica Ţvetana Pironkova, care s-a impus în trei seturi, 1-6, 6-4, 6-4, în faţa croatei Donna Vekic, cap de serie nr. 9.

De menţionat că Serena Wiliams urma să o înfrunte pe Ţvetana Pironkova la Roland Garros, înainte de a se retrage din cauza unei leziunii la tendonul lui Ahile. 

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇