Alex Ion o obținut la Timișoara un nou titlu de campion național la triatlon pe distanță medie

Alex Ion o obținut la Timișoara un nou titlu de campion național la triatlon pe distanță medie
Alex Ion castiga titlul de campion national la triatlon pe distanta medie, Timisoara 2024.

Alex Ion (26 ani, Unstoppable Sport Club) a cucerit un nou titlu de campion național la triatlon pe distanță medie (1,9 km înot, 90 km ciclism, 21 km alergare), sâmbătă, 20 iulie, la Timișoara, reușind să treacă primul linia de sosire după 4h0min15s.

Podiumul a fost completat de către Alex Toma (BSC Elite) și Deak Zsombor (ASK Auta), care au trecut linia de sosire cu o întârziere de 3min10s, respectiv 11min10s față de câștigător.

WhatsApp-Image-2024-07-20-at-11.14.25-AM

Alex Ion a recucerit titlul de campion național la triatlon pe distanță medie pe care l-a mai obținut și în 2022, la H3RO Mamaia, când a stabilit și un record național pe această distanță. (3h55min36s).

ADVERTISING

Sportivii au avut de înotat 1,9 km pe canalul Bega, în interiorul orașului, în aval.

”Într-adevăr, înotul a fost unul rapid, în Bega, iar Alex Toma a fost primul, cu mine imediat în spatele lui. Pe primii 3-400 de metri a trebuit să trag mai tare, ca să-l prind pe Alex, pentru că a fost rolling start (n.r. start separat pentru fiecare dintre concurenți)”, a declarat pentru spotmedia.ro Alex Ion.

”La proba de ciclism a urmat o adevărată luptă, în care trebuia să am răbdare și să respect planul nutrițional și de putere pe care l-am realizat împreună cu antrenorul meu, Alex Diaconu”.

ADVERTISING

După terminarea probei de ciclism, Alex Ion avea de recuperat un avans de aproape patru minute pe care Alex Toma îl luase în fața sa.

”Când am început alergarea aveam un singur gând: you have to dig big (n.r. trebuie să sapi adânc), așa că am tras de mine și am reușit să preiau prima poziție a cursei la km 12 al probei de alergare. Nu m-am relaxat, pentru că o cursă nu se termină decât după linia de finish, așa cum mi-a spus și antrenorul meu cu o seară înainte de start. Am rămas concentrat, în priză, și am reușit să trec primul linia de sosire și să câștig titlul de campion național pe distanță medie”, a mai spus Alex Ion.

ADVERTISING

Timpii săi oficiali: 20:31 înot, prima tranziție 1min24s, proba de ciclism 2h15min42s, a doua tranziție 1min06s, proba de alergare 1h21min29s.

Cea mai grea probă a cursei Timișoara Triathlon a avut 99 de sportivi care au trecut linia de finish. Ultimul clasat a terminat proba la o diferență de peste două ore față de Alex Ion.

Victoria lui Alex Ion vine în urma unui alt rezultat notabil, cucerirea titlului de campion european la biatlon modern, obținut la începutul lunii iulie, în Portugalia.

Înființat în 2019, Unstoppable Sport Club este cel mai mare club de triatlon din România, cu aproape 350 de membri, sportivi amatori și profesioniști.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇