Adrian Mutu a prefațat meciul cu Germania

Adrian Mutu a prefațat meciul cu Germania

Adrian Mutu a susținut luni conferința oficială de presă de dinaintea meciului cu Germania.

Selecționerul reprezentativei de tineret a României se așteaptă la un meci dificil, dar este convins că „tricolorii” vor da totul pe teren.

"Ne așteptăm la un meci diciil, știm că echipa Germaniei este puternică, dar și noi avem o echipă bună, suntem la egalitate de puncte în fruntea clasamentului. După mine, Germania este una dintre favoritele la câștigarea trofeului, însă ne vom lupta pentru fiecare metru din teren și vom încerca să câștigăm meciul", a spus Mutu la conferința oficială de presă de dinaintea meciului.

ADVERTISING

Întrebat dacă s-a uitat peste scenariile prin care România se califică în grupe, Mutu a spus că România va încerca să câștige meciul pentru a nu sta la jocul rezultatelor.

"Știm că o victorie ne califică, iar mâine vom merge să câștigăm. Cu siguranță nu vor juca nici ei la egal", a adăugat selecționerul.

Meciul dintre România și Germania, din Grupa A a Campionatului European de tineret din Ungaria și Slovenia, se va disputa mâine seară, de la ora 19:00.

Cu o etapă înainte de finalul grupei, clasamentul se prezintă astfel:

  1. Germania 4p (golaveraj 4-1)
  2. România 4p (golaveraj 3-2)
  3. Olanda 2p (golaveraj 2-2)
  4. Ungaria 0p (golaveraj 1-5)
ADVERTISING

Primele două clasate obțin biletele pentru faza finală care va avea loc între 31 mai și 6 iunie, tot în Ungaria și Slovenia.

În ultima etapă din Grupa A, programată marți, de la ora 19:00, se vor disputa meciurile România – Germania și Ungaria – Olanda.

Scenariile prin care România se califică în sferturi

Jucătorii pregătiți de Adrian Mutu obțin calificarea în sferturile de finală dacă înving GermaniaOlanda nu câștigă meciul cu Ungaria sau obțin o remiză cu cel puțin patru goluri marcate contra Germaniei.

Dacă Olanda învinge, iar România și Germania termină la egalitate, cele trei reprezentative vor avea câte 5 puncte fiecare, iar echipele calificate vor fi decise în funcție de numărul de goluri marcate în întâlnirea noastră deoarece se va alcătui un clasament în trei, între noi, Germania și Olanda:

ADVERTISING
  • România – Germania 0-0: Olanda câștigă grupa, Germania termină pe doi;
  • România – Germania 1-1: Atunci vom avea o egalitate perfectă si intervine golaverajul general și cu Ungaria. Nemții merg mai departe, în timp ce noi ne calificăm dacă Olanda învinge Ungaria doar cu 1-0. În cazul în care batavii câștigă cu 2-1, se va face departajarea pe criteriul disciplinar între România și Olanda. Dacă Olanda învinge cu 3-2 sau la mai multe goluri diferență, atunci avansează alături de Germania în sferturi.
  • România – Germania 2-2, 3-3 etc.: Germania câștigă grupa, iar România termină pe locul doi indiferent de rezultatul meciului dintre Olanda și Ungaria.

Rezultatele înregistrate până acum în Grupa A de la EURO U21:

România – Olanda 1-1
Germania – Ungaria 3-0
România – Ungaria 2-1
Germania – Olanda 1-1

Criteriile de departajare în caz de egalitate de puncte în grupele de la EURO U21:

  1. rezultatul întâlnirii directe
  2. golaverajul
  3. goluri marcate
  4. un clasament în trei dacă sunt trei echipe la egalitate de puncte
  5. clasament și cu ultima clasată dacă egalitate se menține între cele trei echipe după clasamentul în trei
  6. criteriul disciplinar (cine a încasat mai puține cartonașe roșii și galbene)
  7. coeficientul UEFA

Citește și alte știri de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇