A murit un fotbalist legendar al Gloriei Bistrița, la doar 56 de ani

A murit un fotbalist legendar al Gloriei Bistrița, la doar 56 de ani

O veste tragică a fost comunicată duminică în fotbalul românesc și anume aceea a morții lui Simion Mironaş, fostul legendar jucător al grupării ardelene Gloria Bistrița.


Trista veste a sosit printr-o informare făcută de clubul Gloria pe pagina oficială de Facebook: „Fostul fundaş al Gloriei s-a stins astăzi la doar 56 de ani. A jucat pentru echipa noastră nu mai puţin de 153 de meciuri, înscriind 32 de goluri care au făcut tribunele să-l aclame. Îţi mulţumim pentru toate momentele frumoase pe care ni le-ai oferit nouă şi suporterilor Gloriei!”, se arată în comunicatul emis de club.

ADVERTISING

Mironaș a mai evoluat în vasta sa carieră din Divizia A și pentru CSM Suceava, FC Argeş, Dinamo, Corvinul Hunedoara sau Rapid. El are 187 de meciuri în prima ligă bifate și 33 de goluri marcate.

Gloria Bistrita - Real Zaragoza 2-1 (15.09.1994)

Fotbalistul avea în palmares Cupa României câștigată cu Gloria în 1994, pentru Bistrița el evoluând în 5 sezoane, între 1992 - 1997.

Jucătorul român se mai putea lăuda cu o performanță destul de rară: a jucat în Divizia A pe parcursul unei singure etape pentru două cluburi. Se întâmpla în 1994, când mai întâi Mironaș a jucat pentru Gloria într-un 3-4 cu Rapidul, iar trei zile mai târziu, dar în aceeași etapă, era transferat la Dinamo și juca pentru alb-roșii în meciul cu U Cluj, scor 2-0.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!