Zeci de mii de oameni s-au rugat la moaștele Sfintei Parascheva în prima zi de pelerinaj

Zeci de mii de oameni s-au rugat la moaștele Sfintei Parascheva în prima zi de pelerinaj

Peste 21.500 de persoane au trecut pe la baldachinul din curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru a se închina şi ruga la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată a fi ocrotitoarea Moldovei şi a celor nevoiaşi.

Potrivit reprezentanţilor Grupării Mobile Jandarmi Bacău, în culoarul special amenajat pentru credincioşii care vor să se închine la racla sfintei însă așteptau sâmbătă, la ora 17:00, aproximativ 9.500 de persoane.

De sâmbătă dimineaţa, când a început pelerinajul la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, 49 de pelerini care acuzau dureri abdominale, lipotimie, hipertensiune arterială, stări hipoglicemice sau au suferit crize comiţiale au avut nevoie de asistenţă medicală. Trei dintre aceştia au fost transportaţi la spital.

ADVERTISING

În perioada 8-16 octombrie se desfăşoară la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pelerinajul organizat de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, care se prăznuieşte pe 14 octombrie.

Pelerinajul a început sâmbătă, la ora 06:00, odată cu scoaterea raclei cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva din Catedrala Mitropolitană. În urma unei procesiuni, racla cu moaştele a fost aşezată într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropolitană.

Până pe 15 octombrie se estimează că peste 300.000 de credincioşi vor veni la Iaşi pentru a participa la slujbele religioase şi alte activităţi desfăşurate în spaţiul public prilejuite de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, perioada de afluenţă maximă a pelerinilor fiind 13-14 octombrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇