Viceprimarul Capitalei promite tarife accesibile pentru parcare din 2023. Dar gata cu gratuitățile. Toți angajații de la stat să plătească!

Viceprimarul Capitalei promite tarife accesibile pentru parcare din 2023. Dar gata cu gratuitățile. Toți angajații de la stat să plătească!

Viceprimarul liberal al Capitalei, Stelian Bujduveanu, spune că a notificat toate instituțiile statului că din 2023 li se va anula gratuitatea la parcare, pe spațiul public, în București.

Bujdeveanu a anunțat că parcarea va costa mai puțin, de anul viitor, dar că toată lumea va fi obligată să plătească.

Viceprimarul a făcut declarațiile în timpul unei dezbateri publice pentru un nou regulament de parcare pentru București. O puteți urmări integral în materialul video de mai jos:

În direct de la Primăria Municipiului București

Dezbatere publică - Proiecte de hotarâre privind parcările publice

Publicată de Primăria Municipiului Bucureşti pe Luni, 21 noiembrie 2022

Stelian Bujduveanu susține că sunt două mari categorii de persoane care parchează, în mod constant, în zona centrală a Bucureștiului: riveranii (care nu au altă soluție) și angajații care lucrează în zonă. Mulți dintre aceștia sunt salariați la stat, care nu plătesc niciodată nimic pentru a-și lăsa mașina pe domeniul public.

ADVERTISING

„Avem peste 2.500 – 3.000 de locuri de parcare date gratuit, în ultimii 20 de ani, instituțiilor publice. Vi se pare drept? Mie nu mi se pare drept.

Suntem bombardați zilnic cu solicitări de la instituțiile publice care au o poveste frumoasă în față. Ne spun că suntem obligați să le asigurăm, pe lângă locul de parcare pentru mașina de serviciu, și un loc de parcare pentru mașina personală. Că ei lucrează la stat.

Cea mai mare rezistență o avem de la cei care nici măcar nu sunt bucureșteni. Vin cu mașina în centru, lucrează la instituțiile statului și au pretenția să aibă 2 locuri de parcare, gratuite, doar pentru ei, pe toată durata zilei. Nu se poate.

ADVERTISING

(...) Vă spun în premieră. Am trimis ieri o circulară către instituțiile publice care au cele aproape 3.000 de locuri de parcare luate gratuit de la municipalitate să-i somăm să bugeteze pentru 2023 bani pentru locurile de parcare”, a precizat Bujduveanu.

Ce tarife sunt propuse pentru 2023

Potrivit lui, tarifele pentru parcare vor scădea.

„Ce tarife propunem (pentru zona de Centru și Nord a Capitalei - n.red.) Între 8.00 și 20.00, locul va costa 5 lei pe oră. Pe zi, va fi 25 lei. E un abonament care să permită oricărui cetățean să parcheze oriunde în București (pe locurile marcare cu albastru -n.red.).

ADVERTISING

Vom avea abonament de 500 lei pe lună”, a mai spus Stelian Bujduveanu.

Potrivit lui Bujduveanu, în următorul an ar urma să fie amenajate încă 80.000 de locuri de parcare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇