Nicușor Dan îi pune și pe angajații Primăriei să plătească parcarea: Nici eu nu mai am loc rezervat

Nicușor Dan îi pune și pe angajații Primăriei să plătească parcarea: Nici eu nu mai am loc rezervat

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a desființat toate locurile de parcare ce erau rezervate în zona instituției pentru angajați, astfel că și aceștia vor trebui să plătească dacă vin cu mașina la birou.

„Aplicarea regulamentului de parcare începe cu Primăria. Niciun angajat al primăriei (nici eu) nu va mai avea loc rezervat pe străzile din jur. Începând de marți, toate locurile de parcare din jurul primăriei vor avea statut de parcări albastre și vor putea fi folosite, prin plata cu ora sau cu abonament, de oricine dorește”.

ADVERTISING

Noua împărțire a zonelor de parcare în Capitală intră în vigoare de la 15 august, iar șoferii își vor putea lăsa mașinile doar pe locurile special amenajate și vor trebui să plătească. Nicușor Dan le amintește bucureștenilor că doar locurile de parcate marcate corespunzător vor fi cu taxă, bucureștenii putând să își lase gratis în continuare mașinile lângă borduri sau pe locurile deja achiziționate la reședință.

„Precizez, ca să nu persiste confuzia, că singurele modificări începând de marți vizează „parcări albastre”. Nu vor exista modificări la „parcările albe”, parcări de reședință care țin de primăriile de sector și se supun altui regim, nici pentru locuri de parcare nemarcate (de exemplu parcările la marginea bordurii).

ADVERTISING

Scopul Primăriei Generale e să descongestioneze traficul în zona centrală și să redea pietonilor cât mai multe dintre trotuare”, mai transmite primarul, într-o postare pe Facebook.

Vezi care sunt tarifele pe zone și cum explică Nicușor Dan noutăţile regulamentului de parcare din Bucureşti


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇