Parcare doar cu plată în București, din 15 august. Vezi care sunt tarifele pe zone, ce riști dacă nu plătești și cum explică Nicușor Dan

Parcare doar cu plată în București, din 15 august. Vezi care sunt tarifele pe zone, ce riști dacă nu plătești și cum explică Nicușor Dan

Noua împărțire a zonelor de parcare în Capitală intră în vigoare de la 15 august, iar șoferii își vor putea lăsa mașinile doar pe locurile special amenajate și vor trebui să plătească.

citizen

În funcție de zonă, șoferii vor da pe ora de parcare 10, 5 sau 2,5 lei. Cei care nu plătesc se vor alege cu roțile sau parbrizul blocat, dar și o amendă de 200 de lei/zi. Sunt însă pentru riverani prețuri speciale sau abonamente.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a explicat miercuri că regulamentul exista, dar a decis acum ca el să și fie aplicat.

„Noi avem un regulament de parcare, aprobat de Consiliul General, care prevede şi tarife şi sancţiuni, pentru că el nu a fost aplicat până acum şi decizia este de a-l aplica şi se referă la acele 10.000 de locuri de parcare pe care PMB le gestionează (nu la parcările de reşedinţă - n.red.). Şi decizia de a-l aplica începând cu 15 august a venit pentru a obişnui oamenii.

citizen

După cum ştiţi, avem un trafic mai redus în luna august şi traficul mare începe în luna septembrie, când încep şcolile şi se termină şi concediile. Decizia a fost luată pentru a învăţa bucureştenii pentru aplicarea acestui regulament", a precizat Nicuşor Dan.

Iată care sunt cele 3 zone:

ZONA 0 - 10 lei/oră

  • aria delimitată de străzile: Piața CA Rosetti - Str. Tudor Arghezi - Str. Dr. Dimitrie G Gerota - Str. Jean Louis Calderon - Strada CA Rosetti - Bdul. Nicolae Bălcescu - Str. Ion Câmpineanu - Calea Victoriei - Splaiul Independenței - Str. Halelor - Piața Unirii - Bdul. Unirii - Bdul. Mircea Vodă - Str Matei Basarab - Bdul. Hristo Botev - Piața CA Rosetti

ZONA 1 - 5 lei/oră

  • aria cuprinsă între ZONA 0 și străzile: Piața Francofoniei - Calea 13 Septembrie - Sos. Panduri - Bdul. Geniului - Sos. Cotroceni - Splaiul Independenței - Bdul. Mihail Kogălniceanu - Str. Vasile Pârvan - Str. Berzei - Str. Gării de Nord - Piața Gării de Nord - Calea Griviței - Sos. Nicolae Titulescu - Bdul. Banul Manta - Bdul. Ion Mihalache - Str. Aviator Popișteanu - Bdul. Expoziției - Str. Parcului - Str. Tipografilor - Sos. București_Ploiești - Bdul. Aerogării - Str. Nicolae G Caranfil - Bdul. Beijing - Bdul. Mircea Eliade - Calea Floreasca - Str. Polonă - Str. Mihai Eminescu - Str. Traian - Bdul Pache Protopopescu - Sos. Mihai Bravu - Str. Traian Popovici - Calea Dudești - Bdul. Octavian Goga - Str. Nerva Traian - Bdul. Gheorghe Șincai - Str. Lânăriei - Calea Șerban Vodă - Bdul. Mărășești - Piața Libertății - Str. Mitropolit Nifon - Piața Regina Maria - Bdul. Libertății - Piața Francofoniei

ZONA 2 - 2,5 lei/oră

  • aria cuprinsă între ZONA 1 și limita administrativă a Municipiului București.
citizen

AICI puteți consulta harta pusă la dispoziție de Compania Municipală Parking București, pentru a consulta care sunt tarifele pe străzile care vă interesează.

Abonamente speciale pentru riverani

Riveranii pot beneficia de abonamente cu sau fără rezervarea locului de parcare, 24/7, în fiecare din zonele de tarifare 0, 1 sau 2 din București.

Important, însă, este ca adresa din certificatul de înmatriculare al autovehiculului să fie aceeași cu adresa din buletin, altfel nu vor putea beneficia de tarifele pentru riverani.

Există și opțiuni de abonament pentru o zi, o săptămâna, o lună, un semestru sau un an.

Iată prețurile pentru persoane fizice:

Și cele pentru persoane juridice:

Există opțiuni de abonamente și pentru cei care au încheiat un contract de folosință sau operatorii economici care dețin autocare sau autoturisme în sistem car sharing. Pot fi consultate AICI.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇