Vești bune: Primul program de mindfulness financiar, McDonalds fără paie de plastic și Festivalul Enescu la Timișoara

Vești bune: Primul program de mindfulness financiar, McDonalds fără paie de plastic și Festivalul Enescu la Timișoara

Lucrurile frumoase care se întâmplă în jurul nostru sunt motoarele de care avem nevoie ca, la sfârșitul zilei, să putem spera că viața va fi mai frumoasă în curând.

Veștile bune de astăzi nu au legătură nici cu pandemia, nici cu descoperirile medicale, dar au legătură cu viața noastră de zi cu zi.

Pentru început vorbim despre un curs gratuit de educație financiară care ne poate ajuta să avem o relație mai bună cu banii pe care îi câștigăm, iar contribuția psihoterapeutului Gáspár György este neprețuită în acest program.

Mai apoi avem vestea că un gigant precum McDonalds face eforturi pentru a scuti planeta de tonele de plastic pe care le folosește.

ADVERTISING

Nu în ultimul rând, să privim cu speranțe spre viitor: În 2023, când pandemia va fi deja istorie, Festivalul George Enescu se va ține în Capitala Culturală Europeană Timișoara!

Primul program de Mindfulness financiar din România

Cum putem dezvolta o relație sănătoasă cu banii? Ce înseamnă să ai o atitudine conștientă când vine vorba de finanțele tale? Cum poți fi mai inteligent financiar și în același timp ancorat în prezent? Pentru a oferi răspunsuri la toate aceste întrebări, BCR a lansat „Mindfulness financiar: cum să-ți îmbunătățești relația cu banii, primul program de acest gen din România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Realizat de experții Școala de Bani în colaborare cu psihoterapeutul Gáspár György, programul este format din 21 de pași zilnici, ușor de urmat,  gândiți sub forma unor lecții ce oferă informații care să-i familiarizeze cu subiectul pe cei care îl parcurg, dar și exerciții practice, pentru o mai bună înțelegere a subiectelor prezentate.

Programul poate fi accesat gratuit pe site-ul: www.scoaladebani.ro.

Paie exclusiv la cerere

McDonald’s anunță lansarea inițiativei „Pai la Cerere”, care se desfășoară în toate restaurantele sale din România. De la finalul lunii octombrie, angajații McDonald’s oferă paie pentru băuturi exclusiv la cererea clienților, cu scopul de a încuraja consumatorii să renunțe la consumul paielor de plastic, excepție făcând anumite băuturi, precum shake-urile, limonadele și frappe-urile de la McCafé, dar și comenzile de la McDrive, unde toate băuturile vor fi oferite cu paie.

ADVERTISING

De asemenea, atunci când aleg să comande prin McDelivery, clienții au opțiunea de a alege în aplicațiile de comandă dacă vor să primească sau nu paie pentru băuturile lor.

Acțiunea face parte din angajamentul global McDonald’s de a dezvolta constant ambalaje mai sustenabile, astfel încât în 2025 să își atingă obiectivul ca 100% dintre ambalajele destinate clienților să fie produse din surse regenerabile, reciclate sau certificate și să recicleze ambalajele în toate restaurantele sale din întreaga lume.  

Festivalul George Enescu va avea loc la Timişoara în 2023

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a anunţat că Festivalul de muzică George Enescu va avea loc la Timişoara în 2023, anul în care oraşul este Capitală Culturală Europeană. Nica a spus că a primit asigurări în acest sens de la ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

”Veşti extraordinar de bune! Aflat în vizită în judeţul Timiş, ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu m-a asigurat astăzi, că în 2023 – anul Capitalei Europene a Culturii, prestigiosul festival de muzică George Enescu va avea loc în Timişoara.

Este încă o dovadă a faptului că reşedinţa noastră de judeţ este un spaţiu cultural recunoscut. Avem la dispoziţie aproximativ 2 ani să pregătim cu investiţii, viziune şi sprijin guvernamental, un adevărat regal al spiritului cultural timişean”, a anunţat Alin Nica pe Facebook.  

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇