Vești bune: UE pregătește vaccinurile mult așteptate, iar benzina e foarte ieftină

Vești bune: UE pregătește vaccinurile mult așteptate, iar benzina e foarte ieftină

Zilele acestea am vorbit despre vaccinuri mai mult ca oricând, iar vestea că trei-patru astfel de ”poțiuni salvatoare” vor fi disponibile la sfârșitul anului nu reprezinta decât prima luminiță care începe să se arate la capătul acestui tunel întunecat prin care mergem de luni.

O altă veste bună este că profesorii mai au un sprijin în companii, care donează astfel încât copiii noştri să primească tot ceea ce au nevoie pentru a-și continua școala în online.

Nu în ultimul rând, o altă veste ne bucură pe fiecare dintre noi, șoferi sau pasageri în România: se pare că plătim mai puțin la pompă, când alimentăm mașina.

ADVERTISING

De fapt, chiar și fără raportul european, mulți dintre noi am sesizat asta de ceva vreme, nu-i așa? Să ne bucurăm, așadar, și de lucrurile bune pe care le-a adus pandemia.

Trei sau patru vaccinuri urmează să fie disponibile la sfârşitul lui 2020

”Trei sau patru vaccinuri” urmează să fie disponibile până la sfârşitul lui 2020 şi începutul lui 2021 în Uniunea Europeană, estimează preşedintele Consiliului European Charles Michel.

”Potrivit informaţiilor noastre, sperăm ca, începând de la sfârşitul anului şi de la începutul anului viitor, trei sau patru vaccinuri să fie disponibile în mod treptat”, a declarat liderul UE.

ADVERTISING

”Comisia Europeană (CE), în numele statelor membre (UE), a semnat numeroase contracte pentru a ne asigura că, atunci când sunt disponibile vaccinuri, vom putea beneficia de dozele de care avem nevoie”, a dat asigurări fostul premier belgian.

Prima platformă de strângere de fonduri pentru profesorii din România

Fundația Globalworth donează organizației Narada 30.000 de euro pentru prima platformă online care centralizează în timp real nevoile profesorilor și elevilor din România, generate de digitalizarea forțată a educației în contextul pandemiei.

Platforma de strângere de fonduri își propune să ajute peste 10.000 de copii și 100 de profesori. Aceștia pot sesiza nevoi și probleme precum: accesul la calculatoare și la Internet; accesul la cataloage electronice și software de securitate online; dotarea sălilor din clasă cu echipamente IT; cursuri de formare pentru profesori, tehnologie pentru materiile de tip S.T.E.M. Ulterior, profesorii articulează proiecte de crowdfunding în care își mobilizează comunitățile pentru finanțarea lor.

ADVERTISING

Tot cu scopul de a ajuta la deblocarea sistemului educațional din România, Fundația Globalworth a pus la dispoziția organizației Narada un hub în care recondiționarea, alocarea și livrarea echipamentelor către școli și profesori sunt realizate mai rapid, mai eficient și în condiții de siguranță.

România are cei mai ieftini carburanți din UE, după Bulgaria

România are al doilea cel mai mic preţ la benzină şi motorină din Uniunea Europeană, după Bulgaria, arată cele mai recente date ale Oil Bulletin, publicaţie a Comisiei Europene.

Astfel, începând cu data de 19 octombrie, benzina costă în România 0,934 euro pe litru în medie, în timp ce media europeană este de 1,265 euro pe litru.

În ceea ce privește motorina, în România, carburantul diesel costă 0,906 euro pe litru, faţă de media europeană, care este de 1,105 euro pe litru.

Preţurile analizate sunt cele din benzinării, adică au toate taxele incluse, iar tendința poate fi confirmată de orice șofer care a făcut un plin în ultimele luni.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇