Vești bune: Prima plantare virtuală și tot mai multe animăluțe adoptate

Vești bune: Prima plantare virtuală și tot mai multe animăluțe adoptate
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Lucrurile bune care se întâmplă în jurul nostru ne ajută să trecem mai ușor peste vremurile dificile în care trăim.

Veștile bune de astăzi vorbesc despre faptul că oamenii au găsit modalități pentru a planta un copac, chiar dacă pandemia a împiedicat adunările și, implicit, încurajările în acest sens.

O altă veste bună este că românii au devenit mai inimoși în pandemie și tot mai mulți au decis că un animal de companie le-ar face viața mai frumoasă în izolare și le-au oferit necuvântătoarelor o casă.

Nu în ultimul rând, ne mai bucurăm de încă un târg de toamnă cu meșteșuguri si bunătăți tradiționale chiar în București.

ADVERTISING

Prima plantare virtuală

Pandemia nu ne oprește să plantăm anul acesta, spun cei de la asociația Adoptă un copac, care au lansat prima inițiativă de plantare de la distanță.

Oricine poate alege un loc aproape de casă unde să planteze puieți, urmând ca pe 21 noiembrie toți voluntarii să se întâlnească online pentru a pune cap la cap ”prima plantare virtuală”.

”Doneaza si tu acum si alege pachetul cu puieți potriviți pentru zona ta!
???????? Îi poți comanda simplu și ușor, de aici:
https://adoptauncopac.ro/adoptaunscutviu/planteaza-tu/
???? Noi îți vom trimite un kit de participare ce conține două sau trei specii de arbori și arbuști, adaptați climei și reliefului în care urmează să plantezi.
???? Ce primești în kit-ul de participare?
✔️ Cei 7 copaci adaptați climatic zonei tale;
✔️ Ghidul de Plantare - conține indicații de plantare și informații despre mediu;
✔️ Acces în comunitatea ”Adoptă un copac!”;
⏱️ Ne poți trimite comanda până pe ???? ????????????????????????????????????, urmând ca noi să livrăm toți puieții până pe 20 ale lunii, așa încât să plantezi alături de noi, dacă îți permite vremea, pe 21 noiembrie la ”Prima plantare virtuală”, se arată în mesajul asociat evenimentului pe Facebook.

ADVERTISING

????????‍♀️ Aveai în plan să plantezi câțiva copaci toamna aceasta? Acum poți comanda pachetul cu puieții potriviți zonei...

Posted by Adoptă un copac on Monday, October 26, 2020

Numărul românilor care au adoptat un animal a crescut în perioada stării de urgență

Perioada de lockdown cauzată de pandemia COVID-19 a influențat achiziționarea sau adoptarea unui animal de companie, arată studiul „Atitudini şi comportamente ale românilor din mediul urban privind animalele de companie”, realizat de Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC).

Potrivit studiului, 17% dintre posesorii de câini și 16% dintre posesorii de pisici au declarat că şi-au luat un animal de companie în perioada stării de urgență.

ADVERTISING

Acelaşi studiu mai arată că principalul factor care determină achiziţionarea unui animal de companie este cel emoţional. Se pare că animalele de companie ocupă un loc important în rândul familiei, poziţionându-se pe locul 4, înaintea fraţilor/surorilor, prietenilor sau nepoţilor;

Curioși ce alegeri au făcut românii? Potrivit studiului, câinii reprezintă cel mai comun animal de companie (66%), urmaţi de pisici (58%), papagali sau alte păsări (12%), peşti (11%), iepuri (8%), broaşte ţestoase (4%), hamsteri (3%) şi porcuşori de Guinea (2%);.

Târgul Moşilor de Toamnă, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti

Târgul Moşilor de Toamnă va avea loc în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie, potrivit organizatorului, Fundaţia Kogaion 115. Intrarea este liberă, potrivit News.ro.

Meşteşugarii veniţi la acest eveniment expun o diversitate de ţesături şi costume tradiţionale, ceramică maramureşeană şi de Corund, icoane pictate pe lemn şi pe sticlă, covoare ţesute la război, măşti populare, jucării din lemn şi din pânză lucrate manual, obiecte de gospodărie şi mic mobilier din lemn sculptat, zgărdane, chimire şi cojoace, decoraţiuni din lavandă şi din lut, creme şi uleiuri fabricate artizanal, din ingrediente naturale.

Pentru a avea cămări îmbelşugate, vizitatorii pot târgui dintr-o ofertă gastronomică deosebit de variată: zacuscă şi murături pe alese, prăjituri şi ciocolată de casă pregătite după reţete maramureşene, plăcinte şi sarailii, cozonaci, diferite sortimente de miere, pălincă, must şi vin, fructe şi legume proaspăt culese.

Colecţionarii de antichităţi au ca de obicei nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.

Nu va lipsi nici ospăţul caracteristic oricărui Târg de Moşi, cu pastramă de berbecuţ la grătar, mititei, sarmale cu mămăliguţă sau bulz ciobănesc. La ceaun va fi pregătit orez cu lapte şi scorţişoară servit în căniţe de lut.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇