Vești bune: Primii turiști au pornit deja în vacanțe, iar medicii încep să fie răsplătiți

Vești bune: Primii turiști au pornit deja în vacanțe, iar medicii încep să fie răsplătiți

Vești bune pentru aceia dintre noi care și-au făcut planuri de vacanță! Spațiul Schengen și-a deschis frontierele și primii turiști au pornit către vacanțele mult așteptate.

Și românii au început să plece în vacanțe în Grecia, Bulgaria sau, pur și simplu, pe litoralul românesc, semn că lumina de la capătul tunelului e tot mai aproape.

Și pentru că nu uităm de efortul medicilor în tot acest timp, cei din prima linie au primit în dar câteva zile de relaxare alături de familiile lor.

Europa începe să îşi redeschidă frontierele

Spaţiul Schengen, care cuprinde 22 de ţări din UE, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia, permite trecerea frontierelor fără controale, după ce acestea au fost în mare parte închise timp de trei luni, cu excepţia traficului de bunuri şi deplasarea lucrătorilor din domeniile esenţiale.

Comisia Europeană lansează un site pentru turiştii care vor să îşi petreacă vacanţele în UE

Comisia Europeană a lansat, luni, o platformă web intitulată ”Re-open EU”, dedicată sprijinirii reluării în siguranţă a călătoriilor şi a turismului în întreaga Europă.

ADVERTISING

Aceasta platformă va furniza informații în timp real privind frontierele şi disponibilitatea mijloacelor de transport şi a serviciilor de turism din statele membre.

Re-open EU” va conţine şi informaţii practice furnizate de statele membre cu privire la restricţiile de călătorie, la măsurile de protecţie a sănătăţii publice şi de siguranţă şi alte informaţii utile precum ofertele turistice din fiecare ţară şi din UE.

Paralela 45: Au început vacanțele românilor în Grecia și Bulgaria, dar și pe litoralul românesc

Sute de turiști din întreaga țară, clienți ai turoperatorului Paralela 45, pleacă în vacanță în Grecia și Bulgaria, începând din 15 iunie, odată cu eliminarea măsurii de carantină ori auto-izolare de 14 zile la întoarcerea în România și redeschiderea granițelor pentru turism în aceste țări.

Primii turiști, mai multe familii din București, au plecat în noaptea de duminică spre luni, ca să ajungă în punctele de frontieră când acestea se deschid pentru traficul de vacanță. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cele mai multe vânzări s-au făcut pentru vacanțe în Halkidiki, Thassos, Paralia Katerini și Lefkada, unde turiștii preferă hoteluri de trei și patru stele, cu sau fără mic dejun. Vara aceasta, mai multe cereri față de anii trecuți sunt pentru vile private, unde se reunesc în vacanță cel puțin două familii. Cel mai mic preț plătit de un cuplu pentru o săptămână în Grecia, cu cazarea într-un studio, este de 230-250 de euro. 

În Bulgaria, turiștii își petrec vacanța din iunie în Albena și Nessebar, în special în hoteluri cu aqua park. O familie cu doi copii plătește de la 50 de euro/noapte/camera, în sistem all inclusive.

Pentru România, cele mai multe cereri de vacanță sunt pentru litoral, fiind sezon estival, dar și pentru zonele balneo ori munte, unde românii pot ajunge încă de la începutul lunii. 

Spania testează revenirea la normalitate cu 10.000 de turiști

Spania şi-a deschis luni graniţele pentru un grup select de turiști. Este vorba de un proiect pilot care va aduce aproximativ 10.000 de turişti germani în Insulele Baleare. Scopul este de a vedea cum poate funcţiona turismul în masă în contextul coronavirusului.

ADVERTISING

Zeci de persoane cu mască pe faţă au făcut luni dimineaţă coadă pe aeroportul din Duesseldorf pentru a se îmbarca la un zbor al operatorului turistic TUI spre Palma de Mallorca. Acesta este însă un test, urmând ca în două săptămâni să se redeschidă complet turismul în Spania, potrivit Reuters.

Concediul de creștere a copilului poate fi prelungit pentru angajații afectați de restricțiile pandemiei

Vești bune și pentru părinți: Persoanele care lucrează în domenii în care continuă restricțiile cauzate de pandemia COVID-19 își pot prelungi concediul pentru creșterea copilului.

OUG 79/2020 care prevede această masură a fost publicată în Monitorul Oficial, astfel că a intrat în vigoare, precizează consultantul fiscal Adrian Bența.

„Persoanele care la data de 13 iunie 2020 sunt în concediul pentru creșterea copilului sau beneficiază de indemnizația de reinserție în câmpul muncii, și se află în situația de imposibilitate a realizării de venituri, deoarece se mențin restricțiile generate de pandemia de coronavisurs, beneficiază de prelungirea perioadei de acordare a acestor drepturi până la ridicarea tuturor restricțiilor, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020„, prevede actul normativ.

Medici din linia intai, răsplătiți cu sejururi gratuite în Deltă și la munte

În semn de recunoștință pentru eforturile depuse de medicii implicați în lupta împotriva Covid-19, Grupul Eurolines, deținut de Dragoș Anastasiu, a oferit sejururi gratuite în Deltă și la munte unui număr de 20 de doctori și familiilor acestora.

Sejururile de relaxare sunt la Green Village 4* Resort din Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, și în resortul Valea Verde din satul Cund, județul Mureș.

Inițiativa Grupului Eurolines a fost transmisă Ministerului Sănătății, care a acceptat să sprijine acest demers și a stabilit legătura cu doctorii care beneficiază de vacanțe.

Vacanțele sunt oferite tuturor membrilor familiei, iar cazarea, transportul și toate mesele sunt asigurate de organizatori.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇