Spania face un test cu 10.000 de turiști. Cum arată vacanța în era COVID

Spania face un test cu 10.000 de turiști. Cum arată vacanța în era COVID

Spania şi-a deschis luni graniţele pentru un grup select de turiști. Este vorba de un proiect pilot care va aduce aproximativ 10.000 de turişti germani în Insulele Baleare. Scopul este de a vedea cum poate funcţiona turismul în masă în contextul coronavirusului.

Zeci de persoane cu mască pe faţă au făcut luni dimineaţă coadă pe aeroportul din Duesseldorf pentru a se îmbarca la un zbor al operatorului turistic TUI spre Palma de Mallorca. Acesta este însă un test, urmând ca în două săptămâni să se redeschidă complet turismul în Spania, potrivit Reuters.

ADVERTISING

Europa începe să îşi redeschidă frontierele, dar nu se poate vorbi încă de o liberă circulaţie

Reguli pentru turiști în hotelurile din Spania

Hotelurile sunt limitate la o capacitate de funcţionare de 50%. Toate vor avea camere cu infraroşu la intrare pentru a măsura temperatura oaspeţilor.

Guvernul a limitat la 10.900 numărul participanţilor la test.

În 2019, germanii au reprezentat o treime dintre turiştii străini din Insulele Baleare, un arhipelag în largul coastei de est a Spaniei, care include şi celebra şi extrem de populara insulă Ibiza.

ADVERTISING

Plaje mai goale, dar fără petreceri pentru turiștii din Spania

Însă viaţa de vacanţă va fi mai redusă decât în mod normal.

"Turiştii pot fi fericiţi că plajele din Palma nu au mai fost niciodată atât de goale", a spus un purtător de cuvânt al TUI, Aage Duenhaupt.

"Dar în acest an petrecerile nu vor mai fi ca până acum. Şi am regândit ofertele de sport din hoteluri. Vor exista mai mult sporturi individuale, nu activităţi de echipă", a adăugat el.

Spania, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume, a început să-şi închidă graniţele pentru turismul internaţional după ce pandemia a determinat declararea stării de urgenţă la 14 martie.

ADVERTISING

Însă Guvernul s-a aflat sub o presiune tot mai mare de a redeschide un sector în care lucrează unul din opt spanioli cu loc de muncă.

Dacă preferi Grecia, iată și cele mai bune trasee și prețuri pentru o vacanță în Thassos, în 2020


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇