Comisia Europeană lansează un site pentru turiştii care vor să îşi petreacă vacanţele în UE

Comisia Europeană lansează un site pentru turiştii care vor să îşi petreacă vacanţele în UE

Comisia Europeană a lansat, luni, o platformă web intitulată ”Re-open EU”, dedicată sprijinirii reluării în siguranţă a călătoriilor şi a turismului în întreaga Europă.

Aceasta platformă va furniza informaţii în timp real privind frontierele şi disponibilitatea mijloacelor de transport şi a serviciilor de turism din statele membre.

"Re-open EU" va conţine şi informaţii practice furnizate de statele membre cu privire la restricţiile de călătorie, la măsurile de protecţie a sănătăţii publice şi de siguranţă şi alte informaţii utile precum ofertele turistice din fiecare ţară şi din UE.

Astfel, europenii vor fi în măsură să îşi planifice vacanţele de vară şi deplasările pe termen mai lung ţinând cont de riscurile persistente legate de coronavirus.

ADVERTISING

Graniţele interne ale UE încep să se redeschidă

"După săptămâni întregi de izolare, graniţele interne ale UE încep să se redeschidă. Site-ul Re-open EU pe care îl lansăm astăzi va facilita accesul călătorilor la o serie de informaţii practice, care le vor permite să-şi facă încrezători planurile de vacanţă şi să se deplaseze în siguranţă", a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

"Re-open EU se adresează în egală măsură proprietarilor de restaurante şi de hoteluri mici, precum şi localităţilor din întreaga Europă, permiţându-le să se inspire din soluţiile inovatoare dezvoltate de alţii", a continuat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Patrimoniul cultural amplu şi bogat al Europei este unul dintre cele mai preţioase bunuri ale noastre. Însă din cauza imposibilităţii de a călători şi a închiderii majorităţii obiectivelor turistice în ultimele luni, cultura şi turismul au fost grav afectate.

Platforma Re-open EU furnizează informaţii esenţiale şi actualizate, necesare reînceperii deplasărilor sigure în Europa", a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel.

Platforma face parte din pachetul Comisiei privind turismul şi transporturile din 13 mai 2020, lansat pentru a restabili încrederea călătorilor din UE şi pentru a sprijini reluarea turismului european în condiţii de siguranţă şi cu respectarea măsurilor de precauţie sanitare necesare.

ADVERTISING

Aplicație web

Noua platformă vine şi cu o versiune de mobil (aplicaţie web). Site-ul reprezintă un reper esenţial al călătorilor aflaţi în UE, deoarece centralizează informaţii actualizate provenite de la Comisie şi de la statele membre.

Prin intermediul unei hărţi interactive, ea le va permite cetăţenilor să vadă informaţii specifice fiecărei ţări. Ei vor afla cum evoluează situaţia şi să consulte recomandările de călătorie pentru fiecare stat membru. Va fi uşor accesibilă prin aplicaţie sau prin site web, urmând să fie disponibilă în cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Platforma mai conţine informaţii despre sponsorizarea prin vouchere, care le permite consumatorilor să îşi demonstreze sprijinul faţă de hotelurile sau restaurantele preferate. Ei vor cumpăra vouchere de cazare sau de masă după redeschiderea acestor unităţi.

Sponsorizarea prin vouchere ajută întreprinderile să depăşească blocajele de numerar, urmând ca serviciile să fie prestate ulterior. Suma plătită de client merge direct la prestatorul de servicii. Astfel, CE intenţionează să contribuie la o bună corelaţie între întreprinderile participante şi clienţii interesaţi, mai ales când aceştia călătoresc în străinătate.

Re-open EU furnizează informaţii în timp real

Aplicatia este dezvoltată de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei (JRC). Ea furnizează informaţii în timp real care acoperă aproximativ 30 de indicatori privind transportul, sănătatea publică şi turismul. Informațiile sunt transmise de statele membre şi completate cu date de la Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Comisia oferă şi informaţii relevante cu privire la ofertele turistice din diferite state membre, inclusiv la acţiunile UE precum capitalele europene ale turismului inteligent, destinaţiile europene de excelenţă (EDEN) şi capitalele europene ale culturii. 

Citește și:

Spania face un test cu 10.000 de turiști. Cum arată vacanța în era COVID

Vacanță în Thassos 2020. Cele mai bune trasee și prețuri


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇