Vești bune: O decizie pentru sănătatea copiilor și festival de filme la Sibiu

Vești bune: O decizie pentru sănătatea copiilor și festival de filme la Sibiu

Cea mai bună veste a zilei vine pentru părinți: Vaccinarea gratuită anti-HPV a fost extinsă pentru toate fetele până la 18 ani și ne dă ocazia să le protejăm sănătatea încă o dată.

Și pentru că trăim momente în care pare că puține lucruri bune se mai întâmplă, vă reamintim că la Sibiu începe în acest weekend Astra Film Festival.

Vaccinarea gratuită anti-HPV a fost extinsă la fete până la 18 ani

Fetele de până la 18 ani pot fi acum vaccinate anti-HPV gratuit, după ce ministrul Ioana Mihăilă a semnat un ordin în acest sens.

ADVERTISING

Până acum, vaccinarea anti-HPV se realiza gratuit doar pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani.

Vaccinarea anti-HPV se realizează la persoanele eligibile pe baza solicitărilor părinţilor/ reprezentanţilor legali, care transmit cererile către medicii de familie. Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare.

Astra Film Festival începe duminică la Sibiu

Începe Sărbătoarea Filmului Documentar! Astra Film Festival debutează duminică la Sibiu și se va desfășura în aer liber, în săli de cinema și online, în perioada 5-12 septembrie.

ADVERTISING

Evenimentul de deschidere, care va avea loc începând cu ora 18:00, la Scena Lac din Cadrul Muzeului Astra, va fi prezentat de jurnalista Teodora Tompea, iar Tudor Chirilă va recomanda programul festivalului.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇