Vești bune: 2020, anul în care pandemia ne-a făcut mai nobili

Vești bune: 2020, anul în care pandemia ne-a făcut mai nobili

Astăzi vorbim despre gesturi nobile și reședințe nobile, în rubrica noastră zilnică de vești bune. Am aflat astfel că foodpanda își încurajează clienții să doneze o masă caldă pentru copiii nevoiași, iar elevii primesc premii de mii de euro dacă demonstrează că sunt interesați de mediul înconjurător.

În plus, am aflat că Palatul Elisabeta, reședința regală aflată pe Șoseaua Kisseleff , își deschide din nou porțile pentru iubitorii de istorie care urmăreau an de an faimoasele Garden Parties, dar și pentru cei care vor să vadă cu ochii lor saloanele familiei regelui Mihai I.

ADVERTISING

Palatul Elisabeta îşi deschide porţile

Palatul Elisabeta îşi deschide din nou porţile, de joi până pe 15 noiembrie, informează Familia Regală a României.

Sezonul de toamnă este dedicat regelui Mihai I şi cuprinde ziua de naştere a suveranului (25 octombrie) şi ziua sa onomastică (8 noiembrie).

Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I şi Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestăţii Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură şi Sufrageria Mare.

De asemenea, se pot vizita Platforma cu Lei şi grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party şi unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantaţi de personalităţile regale şi şefii de stat care au vizitat palatul, din anul 2001 până în prezent.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De acum poți cumpăra mâncare și pentru copiii nevoiași, atunci când comanzi prin foodpanda

foodpanda, cea mai mare platformă de comandat mâncare din România, anunță integrarea funcționalității ShareTheMeal în aplicație și site, pentru donarea unor porții de mâncare, ce oferă posibilitatea utilizatorilor să contribuie direct la combaterea foametei în zonele vulnerabile ale lumii, printr-o simplă apăsare de buton.

ADVERTISING

După finalizarea unei comenzi în aplicația foodpanda, utilizatorii pot sprijini această inițiativă prin donarea echivalentului în bani a unei mese pentru o zi sau pentru mai multe zile copiilor aflați în nevoie, optând pentru una dintre cele trei sume fixe: 2,4 lei, 7,2 lei sau 16,8 lei.

Donațiile sunt procesate de foodpanda și trimise ulterior către Programul Alimentar Mondial al ONU.

10.000 de euro pentru elevii care vor să devină mai responsabili față de mediul înconjurător

Orice școală gimnazială din România se poate înscrie la competiția Școala Verde care se va desfășura online, în perioada 22 octombrie-22 noiembrie.

Sunt vizate proiecte în care copiii își pot pune în valoare cunoștințele despre protejarea mediului, dar și creativitatea în a folosi materiale reciclabile pentru diverse activități.

Împreună cu un profesor coordonator, echipele înscrise în concurs pot alege cele mai diverse forme de exprimare a grijii față de natură, prin intermediul machetelor, experimentelor, cursurilor, pieselor de teatru, creațiilor vestimentare din produse reciclabile etc.

Premiile pentru cei mici ajung la 10.000 de euro.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇