Vești bune: Pandemia a adus laolaltă religiile lumii, iar atmosfera de Crăciun începe deja să se simtă

Vești bune: Pandemia a adus laolaltă religiile lumii, iar atmosfera de Crăciun începe deja să se simtă

Pandemia a adus laolaltă în rugăciune liderii lumii religioase: Papa Francisc și marele rabin al Franţei s-au rugat în același timp cu mai marii islamului și ai budismului, și ne îndeamnă pe fiecare dintre noi să fim mai buni și să ne rugăm să trecem cu bine această perioadă dificilă.

Pe lângă rugăciune și respectarea regulilor impuse de autorități, mai avem nevoie și de o stare bună de spirit. În aces sens, dacă sunteți iubitori ai sărbătorilor de iarnă, avem pentru voi vestea bună că un post TV a dat startul maratonului filmelor de Crăciun.

ADVERTISING

Și avem și o veste bună din lumea medicală, fără legătură de această dată cu pandemia Covid.

Papa Francisc și principalii lideri religioși ai lumii s-au rugat simultan pentru victimele pandemiei şi pentru pace

Piaţa Campidoglio din Roma a răsunat marți de rugăciune pentru victimele războiului şi ale pandemiei de coronavirus.

La Bazilica Santa Maria din Aracoeli au fost prezenţi papa şi ceilalţi creştini, alături de patriarhul Constantinopolului Bartolomeu I şi de reprezentanţi ai diferitelor biserici ortodoxe şi protestante.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cultul mozaic a fost reprezentat de Haim Korsia, marele rabin al Franţei, care a participat la o slujbă la Marea Sinagogă din Roma.

Islamul l-a avut ca reprezentant pe Mohamed Abdelsalam Abdellatif, secretarul general musulman al Comitetului superior al fraternităţii musulmane, iar budismul pe Shoten Minegishi.

Tumorile cerebrale pot fi depistate acum cu doar un test de sânge

Un test de sânge ieftin și rapid, pentru depistarea celor mai frecvente tumori cerebrale, a fost dezvoltat de oameni de știință americani.

ADVERTISING

Practic, în mostrele de sânge recoltate, oamenii de știință au observat că sunt vizibile două mutații ale genei TERT.

Cele două mutații, C228T și C250T, anunță de obicei cancerul cerebral în cele mai agresive și letale forme, așa că este vital să fie descoperit din timp.

Start la filme de Crăciun

Cu doar două luni înainte de Crăciun, filmele festive revin la TV! Din 25 octombrie, postul DIVA sărbătorește acest sezon prin difuzarea celui mai mare maraton de filme dedicate Crăciunului.

Conform tradiției, la DIVA pot fi urmărite peste 8 filme de Crăciun pe zi, inclusiv preferatele fanilor: Crăciun de veteran (A Veteran’s Christmas, 2018), Miracolul lui Maggie (Karen Kingsbury’s Maggie’s Christmas Miracle, 2017), Parteneri de ocazie (Mingle All the Way, 2018), Dragoste la cabana renilor (Romance at Reindeer Lodge, 2017), Crăciun la pensiunea Bramble (A Bramble House Christmas, 2017), Încurcătură de Crăciun (A Twist of Christmas, 2018) și multe altele.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇