Vești bune: Arta ne face viața mai frumoasă în vremuri de pandemie

Vești bune: Arta ne face viața mai frumoasă în vremuri de pandemie
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Veștile frumoase ale acestei zile vin din zona artelor. În ultimele ore am aflat că putem participa online la cel mai mare festival de improvizație, pentru câteva zeci de minute de destindere garantată, din siguranța casei noastre.

De asemenea, am aflat că Teatrul de Stat din Constanța găzduiește o premieră care trebuia să aibă loc la Teatrul Bulandra din București și care s-a anulat din cauza restricțiilor din Capitală. Iată un exemplu despre cum ne ajută pandemia să fim mai buni, mai solidari!

În plus, am aflat despre burse consistente pe care liceenii le pot obține pentru a-și putea transforma pasiunea pentru artă în carieră.

ADVERTISING

Cel mai mare festival de improvizație poate fi urmărit online

Festivalul Național de Improvizație, ce urma să-și întâmpine publicul la Casa Universitarilor din București, în perioada 22-25 octombrie, anunță mutarea programului celei de-a opta ediții în spațiul virtual, pentru siguranța și protecția tuturor participanților.

Cele 15 spectacole de improvizație, din genuri diferite, selectate de jurii specializate, vor fi transmise pe Eventbook, astfel încât spectatorii să se poată bucura de toată efervescența creativă a artiștilor din siguranța propriilor case.

ADVERTISING

Tinerii talentați au o nouă șansă pentru a-și transforma pasiunea în carieră

Școala de Valori vine în sprijinul tinerilor talentați la pictură, desen, muzică sau arte moderne (vlogging, blogging, fotografie) și dă startul înscrierilor celei de-a șasea ediții a Burselor stART, un program dezvoltat în parteneriat cu Provident Financial România, cu sprijinul Ministerul Educaţiei Naţionale.

30 de tineri pot beneficia de bursele din acest an, în valoare totală de 166.000 de lei, adică peste 34.000 de euro, după cum urmează:

  • 10 burse pentru domeniul muzică (în valoare de 6.000 de lei / an fiecare),
  • 10 burse pentru domeniile pictură și desen (4.600 lei / an),
  • 10 burse pentru artele viitorului, scriere creativă, fotografie sau vlogging (6.000 lei / an).
ADVERTISING

Pe perioada întregului an 2021, bursierii vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională şi personală, astfel încât traseul artistic să le fie mai clar şi să se simtă motivaţi să-şi urmeze visul.

Teatrele se ajută între ele: Artiștii din București pot juca la Constanța

Premiera spectacolului „Antigona”, după Sofocle, al Teatrului „Bulandra” va avea loc la Teatrul de Stat Constanţa, deoarece instituţia de cultură din Bucureşti este închisă din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19.

Teatrul de Stat Constanţa a anunţat miercuri că va găzdui premiera producţiei Teatrului „Bulandra” la finalul acestei săptămâni.

„Din fericire, la Constanţa se poate încă juca teatru şi sperăm să o mai putem face şi de acum înainte, dacă regulile de prevenire a transmiterii virusului vor fi respectate strict de constănţeni, iar contaminarea va fi limitată.

Asigurăm spectatorii că în Teatrul de Stat Constanţa sunt aplicate toate măsurile de protecţie – nebulizarea spaţiilor şi distanţarea atât în timpul accesului şi ieşirii, cât şi în timpul reprezentaţiilor – aşadar vizionarea spectacolelor nu implică riscuri”, a transmis Teatrul de Stat Constanţa.

Nu este prima dată când Teatrul de Stat Constanţa sprijină artişti din Capitală. În primăvara anului 2016, după ce Teatrul Nottara a rămas fără sediu, imobilul de pe bulevardul Magheru fiind înscris pe lista clădirilor cu risc seismic ridicat, instituţia teatrală constănţeană a pus la dispoziţie scena sa pentru reprezentaţii ale spectacolelor Teatrului Nottara.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇