Undă verde de la Guvern pentru Spitalul Public din Sectorul 6. Va fi gata în trei ani și va costa vreo 150 de milioane de euro

Undă verde de la Guvern pentru Spitalul Public din Sectorul 6. Va fi gata în trei ani și va costa vreo 150 de milioane de euro

Spitalul Public din Sectorul 6 va fi gata în trei ani din momentul demarării execuției, spune Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, după ce Executivul a aprobat, joi, înfiinţarea acestei unităţi medicale.

Investiţia este estimată la 145,8 milioane de euro.

Va fi primul spital generalist construit în ultimii 45 de ani în Sectorul 6 și primul construit în București în ultimii 34 de ani.

Spitalul va fi construit pe Bulevardul Timişoara şi va avea o capacitate de peste 300 de paturi.

Prin hotărârea de azi a Executivului, Spitalul din Sectorul 6 devine personalitate juridică, o procedură necesară pentru construirea clădirii.

ADVERTISING

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au transmis că, de acum, proiectul este perfect eligibil pentru a primi şi finanţare din fonduri europene şi guvernamentale.

spital Sector 6
Foto: Facebook/Primăria Sectorului 6

Reacţia primarului Ciucu

În prag de alegeri locale, Ciucu a primit cu mare bucurie vestea.

„Îi mulţumesc premierului (m-a anunţat personal) şi miniştrilor şi directorilor de la Dezvoltare, Sănătate şi Justiţie, care au susţinut proiectul prin avizarea acestuia. Încă o dată mi se confirmă că tenacitatea, dialogul şi nu harţa, atacurile şi conflictul sunt bazele pe care poţi construi proiecte importante pentru comunitate.

ADVERTISING

Nu prea folosesc eu multe citate, dar acum îmi vine în minte acesta: «Politica este arta de a face lucrurile posibile» (Otto von Bismarck). În acest moment, acesta este cel mai matur proiect pentru a construi un nou spital public în Bucureşti. Avem nevoie de acest spital nou, pentru că avem nevoie de spitale fără nosocomiale şi fără risc seismic în oraşul nostru”, a declarat edilul Ciprian Ciucu, citat într-un comunicat al Primăriei Sectorului 6.

În urmă cu o săptămână, a fost semnat contractul de finanţare a lucrărilor, în valoare de 72,9 milioane de euro (364 de milioane de lei), cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Reprezintă jumătate din suma necesară. Alte aproape două milioane de euro, fonduri nerambursabile, au fost primite de la BDCE şi vor fi folosite pentru asistenţă tehnică. 

ADVERTISING

Date despre Spitalul Sectorului 6

• Va fi construit pe Bd. Timişoara 101E, între cartierele Drumul Taberei şi Militari, pe o suprafaţă de peste 33.000 mp.

• Este primul spital generalist de stat, ridicat în Capitală după anul 1979. 

• Va costa, în total, 145,8 milioane de euro, iar jumătate din sumă este asigurată printr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), cu sprijinul Invest EU. Garanţia pentru aceşti bani este acoperită de Comisia Europeană. Pentru restul sumei, Primăria Sectorului 6 va folosi alte surse de finanţare: fonduri europene, fonduri de la bugetul local şi de stat.

- Va avea: 307 paturi (257 cu spitalizare continuă şi 50 cu spitalizare de zi); opt săli de operaţii; şapte săli de naşteri; 75 de cabinete medicale; opt secţii: Cardiologie, Neurologie, Obstetrică & Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă adulţi, Unitate de Terapie Intensivă Neonatologie, Medicină internă, Neonatologie şi Chirurgie; 33 de specialităţi, clinică de recuperare, laboratoare şi o farmacie cu circuit închis; un compartiment de Primiri Urgenţe de 1.680 mp; parcare cu 365 de locuri.

• Va fi gata în 3-4 ani din acest moment.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇