La Spitalul Smeeni din judeţul Buzău, propus pentru desfiinţare în 2010, a fost inaugurată cea mai modernă bază de recuperare medicală din regiune, lucrările fiind realizate doar într-un an, cu ajutorul fondurilor europene.
Valoarea totală a proiectului se ridică la 3 milioane de euro şi a presupus construirea unui nou corp de clădire în curte şi dotarea imobilului cu aparatură medicală de ultimă generaţie, inclusiv un bazin pentru terapie, care va oferi sprijin unei palete largi de pacienţi.
„Beneficiarii sunt pacienţii care au nevoie de recuperare medicală post-operatorie, accidente, fracturi, pacienţi cu fracturi osteoarticulare, pacienţi neurologici, după operaţie, pacienţi care vor să îşi întreţină starea de sănătate.
Este unică pentru că are hidroterapie, ceea ce nu are niciun ambulator de recuperare medicală, are tipuri de proceduri ce nu există în judeţul Buzău.
Lista noastră de aşteptare este foarte mare. Valoarea proiectului este de aproape 3 milioane de euro, 2,5 milioane din fonduri europene.
Acest spital urma să fie desfiinţat în anul 2010. Pentru acei pacienţi care pot beneficia de două ori pe an câte 10 zile prin Casa de Sănătate, patru proceduri sunt gratuite. Când au nevoie de mai multe proceduri, există pachete avantajoase", a declarat managerul Spitalului Smeeni, Marilena Dobrescu.
Spitalul a reuşit să atragă şi cadre medicale noi, odată cu investiţiile făcute în infrastructură.
"Ca şi dotări mi se pare că s-a investit foarte mult, clădirea nou deschisă beneficiază de dotări de ultimă generaţie, consider că este genul de centru care este capabil să atragă o gamă largă de pacienţi atât pe partea de recuperare medicală, dar şi pe celelalte arii", a precizat medicul pediatru Mirela Dan.