Un spital propus pentru desființare în 2010 are acum cea mai modernă bază de recuperare medicală, făcută cu fonduri UE (Foto)

Un spital propus pentru desființare în 2010 are acum cea mai modernă bază de recuperare medicală, făcută cu fonduri UE (Foto)
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

La Spitalul Smeeni din judeţul Buzău, propus pentru desfiinţare în 2010, a fost inaugurată cea mai modernă bază de recuperare medicală din regiune, lucrările fiind realizate doar într-un an, cu ajutorul fondurilor europene.

piscina spital Smeeni
Foto: Facebook/Romeo Daniel Lungu

Valoarea totală a proiectului se ridică la 3 milioane de euro şi a presupus construirea unui nou corp de clădire în curte şi dotarea imobilului cu aparatură medicală de ultimă generaţie, inclusiv un bazin pentru terapie, care va oferi sprijin unei palete largi de pacienţi.

spital Smeeni baza recuperare
Foto: Facebook/Romeo Daniel Lungu

„Beneficiarii sunt pacienţii care au nevoie de recuperare medicală post-operatorie, accidente, fracturi, pacienţi cu fracturi osteoarticulare, pacienţi neurologici, după operaţie, pacienţi care vor să îşi întreţină starea de sănătate.

Este unică pentru că are hidroterapie, ceea ce nu are niciun ambulator de recuperare medicală, are tipuri de proceduri ce nu există în judeţul Buzău.

ADVERTISING

Lista noastră de aşteptare este foarte mare. Valoarea proiectului este de aproape 3 milioane de euro, 2,5 milioane din fonduri europene.

Acest spital urma să fie desfiinţat în anul 2010. Pentru acei pacienţi care pot beneficia de două ori pe an câte 10 zile prin Casa de Sănătate, patru proceduri sunt gratuite. Când au nevoie de mai multe proceduri, există pachete avantajoase", a declarat managerul Spitalului Smeeni, Marilena Dobrescu.

Spitalul a reuşit să atragă şi cadre medicale noi, odată cu investiţiile făcute în infrastructură.

ADVERTISING

"Ca şi dotări mi se pare că s-a investit foarte mult, clădirea nou deschisă beneficiază de dotări de ultimă generaţie, consider că este genul de centru care este capabil să atragă o gamă largă de pacienţi atât pe partea de recuperare medicală, dar şi pe celelalte arii", a precizat medicul pediatru Mirela Dan.

inaugurare baza spital Smeeni
Foto: Facebook/Romeo Daniel Lungu

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇