Un donator anonim oferă un incubator de 10.000 de euro unei maternități din Botoșani

Un donator anonim oferă un incubator de 10.000 de euro unei maternități din Botoșani

Un donator anonim ajută la dotarea maternității Spitalului Județean de Urgență Mavromati din județul Botoșani cu un incubator performant, în valoare de 10.000 de euro.

Unu din 10 copii se naște prematur. Mulți dintre acești nou-născuți sunt așa mici, încât nu  respiră la naștere. Uneori prima respirație este dată de aparatul de ventilație, prima bătaie a inimii este  dată de metodele de reanimare și apoi ajung în terapie intensiva neonatală. O secție de Terapie Intensivă Neonatală începe cu un incubator, primul pas al reanimării neonatale spune că vom plasa copilul sub o sursă de căldură”, a explicat medicul Carmen Zaboloteanu, șef secție neonatologie la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani.

ADVERTISING

Donația este făcută prin intermediul Organizației Salvați Copiii.

În condițiile în care criza sanitară a vulnerabilizat suplimentar secțiile de pediatrie și de terapie neonatală, Salvați Copiii România spune că va intensifica dotarea acestora cu aparatură medicală vitală, în urma solicitărilor directe primite de la medici.

Astfel, ei fac un apel la donații și amintesc de cei 3,5% din impozitul pe venit, sursă indispensabilă pentru maternități și secții de pediatrie.

Toți cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit la adresa sustinator@salvaticopiii.ro, pentru dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante. Termenul limită de depunere este 25 mai, iar formularul se poate descărca de aici: www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇